BILA JE PRVA DAMA SLAGALICE: Zbog preterane lepote bila diskriminisana, njenim NEVEROVATNIM uspesima sada se svi dive

Davnog 22. novembra 1993. godine prikazana je prva epizoda kviza "Muzička slagalica" na RTS

Celebrities
17:45h Autor:
BILA JE PRVA DAMA SLAGALICE: Zbog preterane lepote bila diskriminisana, njenim NEVEROVATNIM uspesima sada se svi dive
Dragana Milićević, Foto: preentscreen/Youtube

Pre gotovo trideset godina, tačnije 22. novembra 1993. u 18:30, na Prvom programu RTS-a, započeo je prvi prikaz Muzičke slagalice.

Inicijator emisije i njen prvobitni voditelj bio je Nikola Nešković, koji je delio vođenje emisije sa Draganom Milićević, studentkinjom prava. Saga o stvaranju dnevnog kviza na programu Radio-televizije Srbije počela je u julu 1993. godine.

Dragana Milićević
foto: preentscreen/Youtube

"Prvo je trebalo obezbediti kompjutere da bismo uopšte mogli da počnemo da radimo . Uz pomoć sponzora dobili smo dva kompjutera 286. Počinjemo pripreme i ubrzo dolazimo u ćorsokak, sa kompjuterom 286 možemo da pripremimo emisiju, ali ne i da je realizujemo" seća se Nikola Nešković.

Slagalica je tako postala prva u potpunosti kompjuterski realizovana emisija u istoriji Radio-televizije Srbije.

Dragana Milićević
foto: Kurir / Petar Aleksić

Voditeljka je na početku svake emisije izgovarala rečenicu: "Hajde da se igramo!"

"Kada je napravljen uži izbor od deset devojaka, morao sam da se poslužim lukavstvom i da kolege iz informativnog programa pustim da prvi biraju, znajući kako oni vide voditelje. Moj favorit bila je lepa, za informativni program suviše lepa, studentkinja prava Dragana Milićević."

"Ona je za informativni program imala još jedan minus, bila je u užem krugu za Mis Jugoslavije. I tako smo, bar za kratko vreme od nekoliko godina, dobili izuzetnu voditeljku."

Dragana Milićević
foto: Kurir / Petar Aleksić

Dragana je svom prezimenu dodala Kolarić. U mladosti je bila mis Beograd, mis Srbije, pa druga pratilja mis Jugoslavije. Titalu je te godine uzela pevačica Slavica Dajana Tripunović. Danas je profesorka krivičnog prava i sudija Ustavnog suda.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs