NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA VJERE MUJOVIĆ: Udala se za uspešnog naučnika na istom mestu na kom su se i upoznali, U AVIONU

Suprug glumice Vjere Mujović je doktor i naučnik a njihova ljubavna priča je zaista nesvakidašnja.

Celebrities
Autor:
NEOBIČNA LJUBAVNA PRIČA VJERE MUJOVIĆ: Udala se za uspešnog naučnika na istom mestu na kom su se i upoznali, U AVIONU
Ko je suprug Vjere Mujović?, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Vjera Mujović je naša poznata filmska i pozorišna glumica koja ima vrlo neobičnu i lepu ljubavnu priču. Rođena je u Beogradu a odrasla u Crnoj Gori.

Pored glume se bavi muzikom, pisanjem, prevođenjem, pa čak i diplomatijom a iza sebe ima skoro tri decenije dugu karijeru. Široj javnosti je poznata po ulogama u serijama „Selo gori, a baba se češlja“, „Moj rođak sa sela“ “ M(j)ešoviti brak“, „Miris kiše na Balkanu“, „Tajkun“, „Kolo sreće“, „Crveni mesec“.

Igrala je i u filmovima „Potera sa srećkom“, „Savršena žena“, kao i u brojnim predstavama, a samo neke od njih su „Uspavana lepotica“, „Bergmanova sonata“, „Lolita“, „Idiot“…

Diplomirala je glumu na FDU u klasi profesora Predraga Bajčetića i članica je Narodnog pozorišta.

Vjera Mujović
foto: Amir Hamzagic/ATAImages

Van scene ova umetnica živi jedan miran i porodičan život sa svojim suprugom uglednim nemačkim lekarom i naučnikom Stefanom Prajsom.

Sudbonosni susret dogodio se u avionu, na letu za Mongoliju, Ulan Bator, a veridba je pala u Palermu, Siciliji nakon nekoliko meseci veze. Kada je došlo vreme da se venčaju odlučili su da to učine na istom mestu gde su se i upoznali u avionu. Ceremonija građanskog venčanja organizovana je na letu Beograd-Istanbul, na Đurđevdan 2015. godine, u prisustvu kumova i najbližih članova porodice.

Nakon toga, organizovali su i crkveno venčanje u Beogradu. I ono je zbog jedne stvari bilo neobično, budući da je Štefan Nemac, u Sabornoj crkvi molitve su čitane i na srpskom i na nemačkom jeziku.

Retko ih vidimo zajedno zbog toga što Vjera svog supruga nikada ne eksponira ali je u jednom intervjuu pričala o njihovom braku:

Razdvojenost daje neku posebnu čar našem odnosu. Imamo manje vremena za nevažne stvari i gluposti. To je, ispostavilo se, dobar recept za uspešno funkcionisanje našeg braka. Veća je odgovornost prema zajedničkom vremenu. Trudimo se da uživamo i da ga provedemo što kvalitetnije. Kada smo razdvojeni, gledamo da obavimo što više stvari, da radimo više, kako bismo više bili posvećeni jedno drugom kad smo zajedno“, rekla je svojevremeno.

Ona je tada otkrila i koje srpske reči je on naučio.

Prve reči koje je naučio su: stvrdne, strpaš i surdukneš! Naime, bili smo u gostima i domaćin mi je diktirao recept za tortu: “Strpaš u frižider, čekaš da se stvrdne i – surdukneš!” Niko Štefanu posle nije verovao da je to iz recepta za tortu rozitu. A ja sam bila bezobrazna i na medenom mesecu sam ga učila brzalice. I dalje smo svi ovde bezobrazni pa ga ne ispravljamo kad kaže “moj žena i tvoja muž”, nego sada i drugi oko nas tako govore“, rekla je glumica.

Stefan Prajs, Vjera Mujović
foto: G.G./ATAImages

Štefan Prajs je ugledni doktor interne medicine iz Minhena, koji ima 10 godina radnog iskustva u minhenskim bolnicama. On je 1999. osnovao kliniku „Clinovate NET“, čiji je izvršni direktor. Ova klinika ima svoju web aplikaciju za prikupljanje i upravljanje kliničkim podacima za sve potrebe različitih interventnih i neinterventnih istraživanja. Prajs je u ovoj ustanovi šef odseka za nauku.

Kako je jednom prilikom otkrila glumica, njen suprug je polu-Nemac, polu-Škotlanđanin protestantske, anglikanske veroispovesti.

„Zbog toga nije bilo problema da se venčamo u pravoslavnoj crkvi. Odlučili smo se za Sabornu, a vrlo interesantno je da je pored naša dva popa prisustvovao i sveštenik iz Sremskih Karlovaca koji je obred obavio na nemačkom. Štefan je po svojoj tradiciji nosio kilt, ja belu haljinu dizajnera Igora Todorovića, dok mi je lice prekrivao veo od španske čipke, koju mi je poklonila kumina baka“, ispričala je Vjera svojevremeno.

Štefan me osvaja svojom posvećenošću, nesebičnošću, podrškom i ludostima prema meni, dobrotom, dobročinstvima i duhovitošću prema drugima. Ništa mu i nikad nije teško. Nije mu problem da uđe u kola ili u avion samo da bismo se videli na nekoliko sati. Tako me je svojevremeno iznenadio u Cirihu na putu za Južnu Afriku. Trebalo je da čekamo pet sati na aerodromu, a on je došao da me vidi i odvede na ručak“, ispričala je ona, prenosi Zadovoljna.rs

Što se tiče tajne održavanja fizičkog izgleda, veoma je jasna da voli da je i lepo obučena i doterana, ali da je sve to, kako kaže "jako mrzi":

"Imam poplavu ogromne lenjosti kada je sređivanje u pitanju. Kada me pitaju šta volim da radim u slobodno vreme, odgovorim da najviše volim da gledam filmove i da bindžujem serije. Najkarakterističnije za mene je ogromna lenjost kada je u pitanju negovanje, doterivanje. Kada su u pitanju neke estetske procedure, svega toga se jako plašim. Grozna sam lenjivica i da vežbam, ali sam u poslednje vreme naterala sebe da tri puta vežbam nedeljno i jako sam ponosna zbog toga... Najviše volim da jedem posle predstave, oko ponoći. I eto to sad sebi zabranjujem. Jedino što baš volim je masaža, ali ni za nju nemam vremena, jer podrazumeva da se organizujem, rezervišem termin i mislim u napred, a ja se svega setim sad. Ja se šminkam pet minuta, sama. Eto, imam sreću što imam moju divnu kumu Suzanu Garsiju Kampu koja mi šalje garderobu i ja nosim ono što mi ona pošalje, što mi skraćuje dane probanja i šetanja po gradu. Živela Suzana!" , prenosi Ona.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs