BILA JE FATALNA LATINO ZVEZDA, A ZBOG NEPROMIŠLJENOG POTEZA JE ŽIVOT PRETVORILA U PAKAO: Svi su šokirani užasnim ishodom

Prelepa glumica Silvina Luna, poreklom iz Argentine, preminula je zbog posledica otkazivanja bubrega u 43. godini, a sve probleme je prouzrokovala operacija gluteusa.

Celebrities
14:11h Autor:
BILA JE FATALNA LATINO ZVEZDA, A ZBOG NEPROMIŠLJENOG POTEZA JE ŽIVOT PRETVORILA U PAKAO: Svi su šokirani užasnim ishodom
Ko je glumica koja je umrla zbog operacije zadnjice?, Foto: Printscreen Youtube - silvinalunaoficial

Slavna argentinska glumica i model Silvina Luna u 43. godini, usled komplikacije bolesti bubrega koja je bila prouzrokovana operacijom „brazilskog podizanja gluteusa“. Naime, Silvina nije ni slutila da će sebi uništiti život kada je odlučila da uradi ovaj vrlo popularni estetski zahvat. Mislila je da je u rukama stručnog doktora, a ispostavilo se potpuno suprotno!

U junu je primljena na intenzivnu negu u "Italijansku bolnicu" u Buenos Ajresu gde je bila pod sedativima i intubirana. Preminuo je 31. avgusta, jer je došlo do otkazivanja bubrega.

Njen brat Ezekijel Luna, dao je doktorima odobrenje da je skinu sa aparata u podne u četvrtak, preneli su lokalni mediji.

Kako je došlo do fatalnog ishoda?

Kako je želela da bude što zgodnija, rešila je 2011. godina da ode kod plastičara i uveća zadnjicu, a operaciju je uradio hirurg Anibal Lotocki. Silvina je prvi put potražila medicinsku pomoć u julu 2014. godine, kada je bilo otkriveno da ima kamenje u bubregu. Dijagnostikovana joj je hiperkalcemija, pa su je doktori uputili da 3 puta nedeljno ide na dijalizu do transplantacije bubrega.

Medicinske studije su utvrdile da je ovaj problem rezultat toga što je Lotocki primenio polimetil metakrilat, koji je zabranjen po argentinskim zakonima. Bezbojna, plastična supstanca koristi se kao zamena za staklo u delovima za kola, sočiva, panele i prozore.

On je 2021. godine optužen za smrt pacijenta kog je operisao 2010. U frebruaru 2022. godine, dr Lotocki je osuđen na četiri godine zatvora posle tužbe koju su podnele glumica i još tri žene. U julu, sud je doneo odluku da mu se zabranjuje da se bavi mediconom pet godina. On ipak nije otšao u zatvor na odsluženje kazne.

Tokom 2016. godine u Majamiju glumici je argentinski doktor Kritsitan Perez izvadio opasnu supstancu iz gluteusa. On je tada izjavio da je Silvina razvila autoimunu bolest koju su uzrokovali medikamenti koje je primala tokom operacija.

Dok je čekala novi bubreg, njeno stanje se pogoršavalo pa je hospitalizovana 13. juna. Skoro dve nedelje je bila pod sedativima, sve do 29. juna kada je skinuta sa respiratora.

Bolnica je 19. avgusta saopštila da Silvina diše samostalno. Nedavno je dobila bakteriju i opet je intubirana 30. avgusta, da bi je veće sledećeg dana skinuli sa aparata za održavanje života. Kancelarija javnog tužioca u Buenos Airesu pokrenula je istragu njene smrti, pa je naložena i obdukcija.

Silvina Luna je preminula samo dve nedelje posle smrti Marijana Kaprarole, voditelja, koji je preminuo od posledica operacije iz 2010. godine, a izveo ju je isti "doktor".

Ko je, zapravo, lepa Argentinka?

Rođena je u gradu Rosario, 21. juna 1980. godine. Nakon što je završila školu sa 17 godina, preselila se u Buenos Ajres i radila kao sekretarica i model. Nacionalnu slavu stekla je 2001. godine kada je učestvovala u drugom izdanju Velikog brata gde je završila kao drugoplasirana.

Nakon što je napustila rijaliti šou, nastavila je karijeru manekenke, radeći bezbroj reklamnih kampanja, ali nastojala da se afirmiše kao glumica. Zbgo toga je pohađala brojne radionice i seminare o izgradnji karaktera, vokalnoj tehnici, glumi pred kamerama, glumi sa neutralnim akcentom, a ve godine je išla i na časove kod Hulija Čavesa.

Upornost se isplatila, te se prvo pojavljivala u komičnim predstavama, a onda je stekla još veću popularnostu igrajući u televizijskim sapunicama. Usledilo je još jedno ostvarenje sna, te je između 2015. i 2016. snimila svoju prvu filmsku ulogu.

Osim toga, učestvovao je kao takmičar u tri izdanja poznate emisije "Bailando por un sueno" (2006, 2009 i 2017). Takođe, bila je i voditeljka projekata "Zapping" i "Fox para todos".

Prošle godine se opet oprobala u rijalitiju "El hotel de los famosos", ali morala je da ga napusti zbog zdravstvenih problema koje joj je donela operacija zadnjice.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs