NAJBOGATIJA BOSANKA PORODILA SE U 51. GODINI: Kupa se u milionima, a iz Sarajeva je pobegla da bi sačuvala živu glavu

Ona je najbogatija Bosanka na svetu, koja je po četvrti put postala majka - rodila je devojčicu u 6. deceniji.

Celebrities
Autor:
NAJBOGATIJA BOSANKA PORODILA SE U 51. GODINI: Kupa se u milionima, a iz Sarajeva je pobegla da bi sačuvala živu glavu
Ko je najbogatija Bosanka na svetu?, Foto: BauerGriffin/INSTARimages.com / INSTAR Images / Profimedia

Sanela Dijana Dženkins je jedna od najlepših i sigurno najbogatijih Bosanki koja živi u Los Anđelesu. Rođena u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, da bi bežeći od rata u BiH 1992. godine došla u London.

Na fakultetu je upoznala budućeg supruga, 14 godina starijeg predavača Rodžera Dženkinsa. Venčali su se 1999. u Londonu i dobili dvoje dece. Naime, Sanela (51) podelila je na Instagramu srećnu vest - rodila je devojčicu, koja je njeno četvrto dete.

- Dobrodošla na svet, naša slatka devojčice. Upoznajte Elodie Mae Book. Rođena je 8. avgusta 2023 - objavila je.

Ko je zapravo Sanela i za koga je bila udata?

Njen suprug bio je bankar koji je u samo jednoj godini zaradio 75 miliona funti i sklopio unosne poslove za banku Barclays, za koju je radio, a zato što ju je izvukao iz krize, nagrađen je s 30 miliona dolara. U braku su bili 10 godina, a Sanela je iz svega izašla bogatija za 150 miliona dolara, otprilike polovinu suprugovog bogatstva, procenjenog na 380 miliona evra. Bivši supružnici nagodili su se u procesu koji su britanski mediji nazivali najsrećnijim razvodom svih vremena. Nakon tri godine razdvojenosti Sanela i Rodžer razveli su se mirno i u prijateljskoj atmosferi, piše Tportal.

Bivši supružnici nagodili su se u procesu koji su britanski mediji nazivali najsrećnijim razvodom svih vremena. Oni imaju dvoje dece, a sa sadašnjim partnerom Ašerom ima ćerku Alijanah (2) i devojčicu Elodie.

Nakon razvoda Sanela je nastavila da se bavi preduzetništvom i humanitarnim radom. Druži se sa svetskim facama poput Šona Pena, Eltona Džona i Sindi Kraford. Bila je deo serijala Prave domaćice sa Beverli Hilsa. Bila je na listi 500 najbogatijih ljudi u Velikoj Britaniji.

2009. godine je pokrenula još jednu milionsku kompaniju "Neuro brends" za zdrava i negazirana pića- koja se nalazi na preko 60.000 lokacija u Americi i Velikoj Britaniji.

Danas živi u vili vrednoj 87 miliona dolara u Los Anđelesu, a prve komšije su joj Kris Džener i Kloi Kardašijan.

1 / 8 Foto: Byron Purvis / Sipa Press / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs