"MOJA MAMA JE CEO ŽIVOT CEPALA DRVA I MEŠALA MALTER": Ispovest ove BOSANKE gađa pravo u metu i otkriva surovu REALNOST

Spisateljica Razija govorila je o teškoj sudbini majke i otkrila surovu realnost i položaj žene na Balkanu.

Porodica
16:45h Autor:
"MOJA MAMA JE CEO ŽIVOT CEPALA DRVA I MEŠALA MALTER": Ispovest ove BOSANKE gađa pravo u metu i otkriva surovu REALNOST
Spisateljica Razija o teškoj sudbini majke, Foto: Printscreen Instagram/muhabetovka_razo

Spisateljica Razija Čolaković privlači veliku pažnju na društvenim mrežama svojim oštrim stavovima i velikim smislom za humor. Nedavno se našla u žiži intereaovanja zbog video snimka na kojem pleše.

Podsetićemo, Razija se našalila sa svojim pratiocima koji su je negativno komentarisali i izazvala "haos" na društvenim mrežama, te na šaljiv način napisala da ju je muž ostavio zbog "komentara dušmana".

Razija je mlada, porodična i veoma obrazovana žena. Spisateljica koja je napisala tri knjige, diplomirani politolog komunikologije i žurnalistike svoje stavove i iskustva nesebično deli na društvenim mrežama.

Razija Čolaković
Razija Čolakovićfoto: Printscreen Instagram/muhabetovka_razo

Ovog puta podelila je emotivnu ispovest koja se tiče sudbine njene pokojne majke, a mnoge žene barem jednom su se našle u nekoj od situacija u kojoj je i Razijina majka.

Njenu ispovest prenosimo vam u celosti:

-Moja mama (rahmet joj duši) radila je sve muške poslove, od mešanja maltera za pravljenje kuće do cepanja drva. I tako celi svoj život. Moj otac gledao je da ona što više radi, nebitno šta, samo da "ne sedi u kući" i da "ne gleda kud bi išla". A nigde nije išla. Čak ni svojoj mami nije išla kad je poželela, nego samo onda kad on to odobri. Retko ju je puštao bilo gde. Ostala je željna vlastite majke, sveta i života… Bila je od onih žena kojoj su drugi, a najviše muž ubili sve u njoj. Plašila se ponekad i vlastite sene, napisala je Raza.

-Duša moja, nikada se nije osećala ženstveno. A kako i bi, kad taj osećaj za nju nije postojao. Ona se morala brinuti o nama. Deci. Petero nas. Da nas nahrani, obuče, obezbedi školski pribor…Bila je kao najjači muškarac… Ne što je želela, nego što ju je život (čitaj muškarac za kojeg se udala) na to naterao u najlepšim godinama. Fizički je bila jaka, psihički totalno uništena. Žena koja je možda samo mesec dana bila sretna u životu, i to onaj prvi mesec kad se udala. Sve dok nije zanela prvo dete. Tad je počeo pakao…

O tome u knjizi koju pišem "Nemoj biti k’o ja". Knjiga o životu moje majke, i mnogih žena s Balkana. Ja želim svim srcem svojoj mami poklon dati. Moja želja je da svojoj mami sagradim neki hajrat, u ime Boga, neku česmu s vodom gde je potrebna, ili nesto slično od čega će sve dok se koristi, ona i na onom svietu imati dobra dela. Molim Gospodara da mi omogući samo da to uspem. Dve želje imam u životu! Izgraditi hajr za svoju mamu i Hadzdz obaviti. Ipak, veća mi je želja ovo prvo, nego Hadzdž obaviti, dodala je Razija,prenosi dijasporainfo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs