ŽENA GA OSTAVILA JER JE JURIO ZA MALOLETNICAMA, A ON OŽENIO 53 GODINE MLAĐU: Svi skandali i ljubavni život Berluskonija

Silvio Berluskoni preminuo je danas u 86. godini, a njegov život bio je obeležem mnogobrojnim skandalima i ljubavnim aferama.

Celebrities
11:27h Autor:
ŽENA GA OSTAVILA JER JE JURIO ZA MALOLETNICAMA, A ON OŽENIO 53 GODINE MLAĐU: Svi skandali i ljubavni život Berluskonija
Svi skandali i ljubavni život Berluskonija, Foto: LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni preminuo je u bolnici u Milanu, preneli su italijanski mediji.

U aprilu ove godie bio je hospitalozivan, a najpre se pisalo da su uzrok srčani problemi, a onda se saznalo da mu je dijagnostikovana leukemija. Berluskoni poslednjih godina često boravio u bolnici.

Silvio Berluiskoni preminuo je u danas u Italiji
Silvio Berluiskoni preminuo je u danas u Italiji foto: Profimedia

Ipak pored njegove političke karijere, veliku pažnju javnosti privlačio je njegov ljubavni život.

Prva supruga Silvija Berluskonija je Karla Elvira Lučija del'Olio (83) koja je imala 24 godine kada je upoznala bivšeg premijera Italije. Sreli su se na tramvajskoj stanici u Milanu, razmenili poglede i od tog trenutka se nisu odvajali sve do razvoda 1985. čime je okončan njihov 20 godina dug brak.

Berluskoni je bio umešan u razne ljubavne afere
Berluskoni je bio umešan u razne ljubavne afere foto: Profimedia

Godinu dana nakon venčanja dobili su ćerku Marinu, koja je predsednica "Fininvest"i grupe "Arnoldo Mondadori Editor". Sina Pjera Silvija dobili su 1969. godine i on je danas izvršni potpredsednik i direktor "Mediaset" grupe, piše dilei.it.

Brak Karle i Berluskonija upao je u krizu još 1980. Ni jedno ni drugo nisu otkrivali zašto su rastali, ali se šuškalo da je uzrok bila njeva preljuba. Silvio se ludo zaljubio u 20 godina mlađu glumicu Veroniku Lario (66), koju je sreo u pozorištu u Milanu.

Berliskoni je oduvek birao duplo mlađe žene
Berliskoni je oduvek birao duplo mlađe žene foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime, od kako ga je supruga Veronika Lario napustila 2009. godine pod obrazloženjem da se preterano "druži sa maloletnicama", Silvio živi kao "pušten s lanca", a razvod je njoj doneo rekordnu alimentaciju- 1,4 miliona evra mesečno.

Silvio i Veronika
Silvio i Veronika foto: Profimedia

Te iste godine pokrenuta je istraga koja je pokazala da je Silvio prisustvovao 18. rođendanu ambiciozne glumice i manekenke. Iste godine je objavljen snimak koji je napravila prostitutka u Berluskonijevom krevetu.

2010. godine pokreće se opsežna istraga o "bunga-bunga" žurkama Silvija Berluskonija, na kojima je navodno bilo mnogo maloletnica.

Bivši premijer je ranije osuđen za plaćanje šest miliona funti maloletnoj marokanskoj prostitutki Karimi za seksualne usluge između februara i maja 2010., no nakon žalbe presude je odlučeno da Silvio nije kriv.

Berluskoni je i pored skandala ostao u politici
Berluskoni je i pored skandala ostao u politici foto: Reuters

Bio je i deo financijskih skandala nakon što je 2013. osuđen za prevaru poreza i otkriveno je nekoliko slučajeva malverzacija.

Ipak, Berluskoni je iz svih skandala izašao relativno nepovređen, jer je uspeo da se nakon svega zadrži u političkim vodama Italije.

Međutim, mnoge žene ne mogu a da mu ne zamere skandal koji je izbio kada je ostavio svoju dugogodišnju devojku Frančesku Paskal koja je u to vreme sa 34 godine, po njegovim rečima bila "prestara za njega i u zrelim godinama".

Svi skandali i ljubavni život Beloruskonija
Svi skandali i ljubavni život Beloruskonija foto: AP

"Zauvek će mi biti drag. Želim mu svu sreću sveta i nadam se da će naći nekoga ko će o njemu brinuti kao ja," rekla je Frančeska tada, koju italijanski mediji navode kao krivca za raspad veze. Naime, ona je, navodno, stalno insistrala da je Berluskoni oženi, pa je izgleda takav stav i doveo da toga da bude ostavljena.

Silvio i Frančeska
Silvio i Frančeska foto: Profimedia

Posle Frančeske, Silvio je započeo vezu sa 33-godišnjom Martom Fašinom koja je od njega mlađa 53 godine, a par se prošle godine jednom drugom zakleo na večnu ljubav.

Silvio Berluskoni se s Martom Fascinom, ali njihov brak nije služben što je mnoge zbunilo. Njih dvoje imali su simbolično venčanje pred oko 60 gostiju. Simbolično venčanje je u stvari obećanje ljubavi, ali bez pravne moći. Mediji su pisali da je na ovo venčanje kontoverzno milijarder potrošio 400.000 evra.

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs