LEPA BRENA GODINAMA SE BORI SA NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU: Ostavila je traga i na njenom telu, ali čuvena pevačica se ne da

Zdravlje Lepe Brene poslednjih godina nije sjajno, a pevačica je o tome govorila nekoliko puta.

Celebrities
09:47h Autor:
LEPA BRENA GODINAMA SE BORI SA NEIZLEČIVOM BOLEŠĆU: Ostavila je traga i na njenom telu, ali čuvena pevačica se ne da
Lepa Brena ima neizlečivu bolest, Foto: Kurir/Ana Paunković

Lepa Brena, iako izgleda fantastično i u zavidnoj je fizičkoj formi u 7. deceniji života, ali već godinama ima problema sa zdravljem.

Naime, Brena je u jednom periodu vodila bitku sa tombozom, a od kada se suočila sa dijagnozom, pažljivo vodi računa o sebi, zdravo se hrani i redovno trenira.

Lepa Brena izgleda savršeno u 7. deceniji
Lepa Brena izgleda savršeno u 7. deceniji foto: Antonio Ahel/ATA

- Odavno sam naučila da probleme treba rešavati hladne glave. Nisam paničar. Kada sam se sa trombozom susrela prvi put, sve sam proučila i bila sam redovan pacijent. Navikla sam tako da živim, znam šta ne smem da pijem i jedem, kao i kako moj život treba da se odvija po zdravstvenim pravilima. Naučila sam da živim po pravilima i da budem srećna... Vakcinisala sam se jer je to apsolutna kategorija zaštite i bez nje nema putovanja niti komunikacije. Svet živi i funkcioniše po pravilima i mi moramo da se uklopimo u njih - rekla je za "Story" nedavno Brena.

Brena se godinama bori za zdravstvenim problemima, ali ne da da je to slomi
Brena se godinama bori za zdravstvenim problemima, ali ne da da je to slomi foto: ATA Images / Antonio Ahel

Inače, sa ovom dijagnozom suočila se pre deset godina, kada je na jednom od svojih koncerata primetila da joj je ruka odjednom postala ljubičasto - plava. Nakon toga je i operisana na VMA.

- Nije mi palo na pamet da bi trebalo da prekinem koncert, prebacila sam mikrofon u levu ruku, a desnu podigla gore i ona je dobila normalnu boju. Čim sam se vratila u Beograd otišla sam na VMA na pregled krvnih sudova gde su mi konstatovali totalno začepljenje vene suklavije i potpazušne vene desne ruke. Bila sam na terapiji, ležala sam faktički nepokretna 12 dana, sa rukom koja je stajala u jednom položaju, tu su me hranili, pojili, to mi je bilo prvih 12 dana nekakvog odmora gde su, zahvaljujući zaista velikom timu stručnjaka na VMA, uspeli da mi saniraju i da mi se otvori 70 odsto suklavije i 100 odsto potpazušne vene. Bio je to bio prvi moj susret sa trombofilijom. Bila sam u šoku - ispričala je Lepa Brena.

Brena je imala problema sa trombozom
Brena je imala problema sa trombozom foto: Kurir/Zorana Jevtić

Od tada je usporila tempo i promenila način ishrane. Jede isključivo ribu, bareno meso, ali bez prasetine i jagnjetine, voće, povrće i sve to bez hleba. Jedino što sebi nije uskratila su čaša ili dve vina, uz to redovno vežba.

Ipak, njeno najozbiljnije oboljenje jeste reumatiodni artritis, bolest koja napada zglobove, a mnogo je češće kod žena nego kod muškaraca. Ovo obolenje vidljivo je na rukama folk dive, piše Nova rs.

Brena ima problema sa artritisom
Brena ima problema sa artritisom foto: ATA Images / Antonio Ahel

Nažalost, lek za bolest Lepe Brene još uvek ne postoji, a uzroci njenog nastanka su brojni, od naslednog faktora, do toga da su krivci za nju virusi i bakterije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs