NEVEROVATNA SUDBINA

NAJVEĆA ZVEZDA ISTOKA JE BOSANKA I U 77. IZGLEDA KAO BOGINJA: Posle 6 abortusa i braka sa tinejdžerom kaje se ZBOG OVOGA

Životna priča pevačice i glumice koja je u Turskoj sinonim za reč "superzvezda"

Celebrities
08:07h Autor:
NAJVEĆA ZVEZDA ISTOKA JE BOSANKA I U 77. IZGLEDA KAO BOGINJA: Posle 6 abortusa i braka sa tinejdžerom kaje se ZBOG OVOGA
Foto: Printscreen Instagram / ajdapekkan

Jedna od najvećih turskih zvezda, pevačica i glumica Ažda Pekan ima 77 godina, a pleni svojim neverovatno zavodljivim izgledom i seksepilom. Kada je osvanula na naslovnici najnovijeg izdanja čuvenog časopisa "Vouge", sve je ostavila bez daha, ali još više iznenađuje njena sudbina.

Mediji je obično oslovljavaju titulom "superzvezda", a zahvaljujući svojim pesamama i dugoj karijeri, Ažda je jedna od najistaknutijih ličnosti u Turskoj i najveća zvezda njihove pop muzike, a u svojim hitovima predstavlja ženu kao snažnu figuru, uz primetne elemente i uticaj zapadne muzike.

Inače je bosanskog porekla, a rođena je 1946. godine u Istanbulu. U muziku je ušla vrlo mlada, a proslavila se već šezdesetih godina, kada je izvela pesmu italijanske pevačice Mine "Il Cielo In Una Stanza."

Na početku karijere je pokazala dar i za muziku i za glumu i imala priliku da sarađuje s najuspešnijim umetnicima tog vremena, a do danas je objavila 20 muzičkih albuma. Igrala je i u više desetina filmova, a poznata je po tome što je jednako vole ljudi svih generacija, piše Glossy.

Njen privatni život uvek je privlačio pažnju javnosti, a prvi put se udala 1973. godine, za fudbalera Džoškuna Sampaza. Vest o njihovom venčanju odmah je preplavila sve medije, a brak je potrajao vrlo kratko – sportista i pevačica rastali su se već šest dana kasnije.

U prvi brak uplovila sa tinejdžerom

U tom trenutku, Ažda je imala 28 godina, Džoškun samo 19, a upoznali su se u martu te godine. Venčali su se već u oktobru, u potpunoj tajnosti, jer se Sampazova porodica, inače vrlo poznata i bogata, protivila njihovom braku.

Sudbonsono "da" su izgovorili u Aksaraju, u Istanbulu, pred dvoje svedoka, a nakon venčanja fudbaler je otišao da kaže srećne vesti porodici. Njegovi roditelji ipak nisu prihvatili pevačicu za snahu, a on je poklekao pod pritiskom i to je bio kraj njihovog bračnog života.

Šest godina kasnije, Ažda se verila za novinara Erola Jaraša, ali ovoga puta nije stajala na ludi kamen.

I drugi brak doživeo je sunovrat

Novi brak dogodio joj se 1984. godine, kada se udala za Alija Barsa, s kojim je ostala šest godina. Od tada se više nije udavala, a o svom ljubavnom životu nije mnogo pričala za medije.

– U mom životu sada ne postoji niko. Da ima nekoga, videli biste ga. Nikada to ne krijem. Već dugo ruka muškarca nije dodirnula moju. Želim da bude ovako. Ne znam šta će mi vreme doneti, ali pretpostavljam da sam se navikla na usamljenost – rekla je jednom prilikom.

Kaje se samo zbog jedne stvari

Ipak, otvorenije je govorila o svojoj odluci da nema potomstvo. Kako je priznala u emisiji "Neka ostane među nama", tokom života je imala šest abortusa, a to što je rešila da ne postane majka je stvar zbog koje se najviše kaje u životu.

– Usamljenost je tako teška. Bila sam udata za Alija, a tokom tog braka sam zatrudnela. Ali nisam rodila bebu. Kada se osvrnem, kažem sebi "Volela bih da nije bilo tako".

Kako je istakla, volela bi da je pronašla pravu ljubav i da je imala srećan i stabilan brak, u kom bi mogla da se ostvari i kao roditelj.

Ipak, svaka njena trudnoća je prekinuta iz niza razloga.

– Nijedan brak ne traje 30-40 godina. Pokušavam da se utešim svojim mačkama. Šest puta mi se dogodilo, a ja to nisam htela. Jedva sam mogla da održim svoj život, jedva sam stajala na svojim nogama. Muškarci ne žele da me vide slavnu na sceni i u pidžami i papučama kod kuće. Oni uvek hoće da me vide kakva sam na sceni. Ali ja ne mogu da budem takva svakog trenutka – ispričala je Ažda u emisiji Page 2 pre nekoliko godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs