OTPEVALA JE NAJVEĆE HITOVE 80-IH, A ONDA JE IZNENADA NESTALA: Bila je simbol Jugoslavije, a danas je NEPREPOZNATLJIVA

Zana Nimani bila je velika zvezda 80-ih u bivšij Jugolsaviji, a danas je mnogi ne bi prepoznali da je sretnu na ulici.

Celebrities
Autor:
OTPEVALA JE NAJVEĆE HITOVE 80-IH, A ONDA JE IZNENADA NESTALA: Bila je simbol Jugoslavije, a danas je NEPREPOZNATLJIVA
Gde danas i kako izgleda Zana Nimani?, Foto: Printscreen/youtube

Zanu Nimani pamtimo kao najveću zvezdu osamdesetih, koja je imala prepoznatljiv imidž i voljeni glas. Bend koji je po njoj i dobio ime Zana, nastao je 1980. godine i pet godina je nizao hit za hitom.

Njoj se klanjala cela bivša Jugoslavija, divili su se njenom moćnom glasu, harizmi i nesvakidašnjoj lepoti.

Na putu ka popularnosti "Zani" je svakako pomogla i Marina Tucaković, neumorno pišući tekstove za njih, a stvorila je i hit "Dodirni mi kolena" koji je ovu grupu i učinio prepoznatljivom širom cele bivše Jugoslavije.

Zana je bila velika zvezda bivše Jugoslavije
Zana je bila velika zvezda bivše Jugoslavije foto: Printscreen/youtube

Uprkos tome što su žarili i palili nekadašnjom Jugom, "Zana "1985. godine rešava da napusti grupu, te započinje uspešnu solo karijeru. Samo godinu dana kasnije objavila je i album "Noćas pevam samo tebi".

Sve je ukazivalo na to da će u godinama koje će doći ostati stub pop kulture i domaćeg šoubiznisa, no Zana je ipak rešila da se povuče iz javnosti i započne sasvim novi život, daleko od svetla reflektora.

Ona se udala za Đorđa Šiškina, 1991. rodila ćerku Teu, a nekoliko meseci kasnije svi zajedno napustili su Srbiju i krenuli put Kanade, u potrazi za životom daleko od tadašnjih političkih previranja.

Zahvaljujući svojoj umešnosti, ali i diplomi Pravnog fakulteta, pevačica se odlično snašla u kanadskoj Britanskoj Kolumbiji i zaposlila se u firmi koja se bavi finansijama i menadžmentom.

Danas Zana Nimani ima 60 godina, uspešna je poslovna žena, i ne planira da se vrati u Srbiju, čak je ni ne posećuje, a zapeva tek ponekad, za svoju dušu.

Zanimljivo je da je ćerka Tea od majke nasledila talenat za muziku, te je i učestvovala u nekoliko američkih mjuzikla, ali je ipak rešila da odustane od toga i posveti se studijama na jednom od prestižnih koledža u Kanadi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs