NEVEROVATNO!

JEDNA JE OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU, A MALO KO ZNA DA JE ROĐENA KAO MUŠKO: Tužila državu zbog bizarnosti i SVE FRAPIRALA

Životna priča Hanter Šafer, prelepe uspešne glumice, mnoge će iznenaditi!

Celebrities
17:08h Autor:
JEDNA JE OD NAJLEPŠIH ŽENA NA SVETU, A MALO KO ZNA DA JE ROĐENA KAO MUŠKO: Tužila državu zbog bizarnosti i SVE FRAPIRALA
Životna priča Hanter Šafer, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Žurka "Veniti fera", gala događaju koji se tradicionalno odvija nakon dodele Oskara, prošla je u znaku zapanjujućeg stajlinga glumice Hanter Šafer! Kada je pojavila na crvenom tepihu samo sa perom preko grudi, svi pristuni su ostali nemi. Međutim, modni znalci su istakli da od nje nisu očekivali ništa manje, jer je ova zvezda poznata po avangardnom stilu!

Hanter Šafer
foto: CraSH/imageSPACE / Shutterstock Editorial / Profimedia

Američka manekenka, glumica i aktivista za prava LGBTK osoba rođena je kao muškarac 31. decembra 1998. Debitovala je kao transrodna srednjoškolka Jules Vaughn u televizijskoj seriji "Euphoria" za tinejdžere koja je doživela veliki neverovatan uspeh. Od tada se njena glumačka karijera razvija vrtoglavom brzinom. Teen Vogue uvrstio ju je na svoju listu „21 ispod 21“ 2017.

Šafer je rođena u Trentonu, Nju Džersiju. Njen otac Mek je prezbiterijanski sveštenik, te su se zbog njegove službe često selili. Ima dva mlađa brata i sestru.

Svoju tranziciju u žensko započela je već sa 14 godina, a tu činjenicu je dugo krrila od porodice. Samo njeni bliski prijatelji su znali sa tom. Naime, glumica je stavljala maskaru u kupatilu u školi, a onda je skidala pred povratak kući. Čak je krišom nosila i štikle. Stvari kroz koje je prolazila ističe da uopšte nisu bile lako, jer je sce vreme pokušavala da razume sebe i šta joj se to dešava. Pokušavala je da sputa njenu potrebu da izrazi ženstvenost, a o svemu je javno progovorila 2016. godine.

Roditeljima je sve priznala u sedmom razredu osnovne škole, a iako im je bilo teško da shvate šta se dešava sa njihovim detetom, pružili su joj punu podršku. Imaju samo jedan cilj - da bude srećna i zadovoljna.

- Volim da ljudi znaju da nisam cisdevojka jer to nije nešto što jesam niti se osećam kao da jesam. Ponosna sam što sam trans osoba - istakla je glumica.

Bori se na sve načine kako bi transrodnim osobama omogućila da normalno žive, jer se suočavaju sa svakodnevnim ograničenjima. Tako je tužila Severnu karolinu zbog "statuta o toaletu".

- Šta je tačno ovaj statut? Usvojen u martu 2016. godine, on navodi da korisnici javnih toaleta moraju da koriste toalet koji odgovara njihovom polu dodeljenom pri rođenju, a ne toaletu koja odgovara njihovom polu s kojim se identifikuju. Zakon je ugrozio trans osobe, posebno one koji postoje izvan i između rodnih binarnosti - čudila se glumica.

Ovu borbu je dobila, ali i dalje aktivno nastavlja da se suočava sa svim stvarima koje umnogome otežavaju funkcionisanje LGBTK populacije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs