bravo!

"MAMA, VIDI ME SAD, A ŽIVELI SMO U IZBEGLIČNOM KAMPU": Nije ga bilo 20 GODINA, posle NEVEROVATNOG PREOKRETA ga svi znaju

Džonatan Ke Kvan osvojio je Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu u fimu „Sve u isto vreme“ i doživeo najblistaviji momenat u karijeri. Međutim, njegov put do uspeha nije bio nimalo lak.

Celebrities
17:07h Autor:
"MAMA, VIDI ME SAD, A ŽIVELI SMO U IZBEGLIČNOM KAMPU": Nije ga bilo 20 GODINA, posle NEVEROVATNOG PREOKRETA ga svi znaju
Životna priča glumca koji se vratio na scenu posle 20 godina i dobio Oskara, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumac Džonatan Ke Kvan (51) je dobio Oskara skoro 4 decenije nakon što se prvi put pojavio na filmskom platnu! Kao dete je postao velika zvezda igrajući u filmovima „Gunisi“ i prvom delu „Indijane Džonsa“, ali ga je Holivud nakon toga zaboravio.

Džonatan se decenijama bavi glumom, ali do sada nije dobio neke veće nagrade za svoj rad. On je zapravo postao glumac sa 12 godina, glumeći rame uz rame sa čuvenim Harisonom Fordom u filmu "Indijana Džons" koji je postao globalni hit i to ostao do danas.

Džonatan Ke Kvan
foto: Patrick T. Fallon / AFP / Profimedia

Posle skoro 20 godina pauze, Kvan se vratio glumi 2021. godine u naučnofantastičnoj komediji i dramskom filmu "Sve svuda odjednom". Njegov nastup je bio nadaleko hvaljen i osvojio mu je mnoga priznanja, uključujući i Zlatni globus.

Životnu put "Oskarovca"

Kvan je rođen 20. avgusta 1971. godine u Sajgonu, u Južnom Vijetnamu, on je jedno od devetoro dece. Njegova porodica je1978. pobegla iz Vijetnama. Sa njegovim otac i petoro braće i sestara stigao je u izbeglički kamp u Hong Kongu, dok su njegova majka i još troje braće i sestara pobegli u Maleziju.

Primljeni su u Sjedinjene Države kroz program preseljenja izbeglica 1979. godine .Kvan je pohađao srednju školu Mount Gleason u Tujungi, Kalifornija, i srednju školu Alhambra. Diplomirao je na USC School of Cinematic Arts 1999. godine, gde je producirao i snimio višestruko nagrađivani kratki film "Voodoo". Tečno govori engleski, kantonski, mandarinski i vijetnamski.

Driljiv govor

Nakon što je dobio nagradu za najboljeg sporednog glumca Džonatan je održao emotivan govor na sceni:

- Moja mama ima 88 godina i gleda od kuće – "Mama, upravo sam osvojio Oskara" - obratio joj se emotivni glumac i nastavio:

- Moje putovanje je počelo čamcem. Proveo sam godinu dana u izbegličkom kampu. I nekako sam završio ovde na najvećoj holivudskoj sceni. Kažu da se ovakve priče dešavaju samo u filmovima. Ne mogu da verujem da mi se to dešava. Ovo, ovo je američki san - sa velikim uzbuđenjem je istaka.

Ono što je posebno naglasio je da ovaj ogroman uspeh duguje svojoj žena koja je uvek verovala u njega.

- Sve dugujem ljubavi svog života – svojoj supruzi Eho, koja mi je iz meseca u mesec, godinu za godinom 20 godina govorila da će jednog dana doći moje vreme. Snovi su nešto u šta moraš da veruješ. Skoro sam odustao od svog sna. Za sve vas, molim vas da održite svoje snove - zaključio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs