NEVEROVATNO!

MILJENIKA ŽENA NOVINAR JE SILOVAO I UPROPASTIO KARIJERU, ZBOG SVEGA DOGURAO DO 270 KG: A onda je sve šokirao 1 postupkom

Šokantna životna priča Bernarda Frejzera, koji je zasluženo dobio Oskara, će vas ostaviti bez teksta.

Celebrities
15:16h Autor:
MILJENIKA ŽENA NOVINAR JE SILOVAO I UPROPASTIO KARIJERU, ZBOG SVEGA DOGURAO DO 270 KG: A onda je sve šokirao 1 postupkom
Šokantna životna priča Bernarda Frejzera, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Holivudska zvezda Brendan Frejzer, koji se proslavio u filmovima "Džordž iz džungle" i "Mumija" tokom 90-ih godina, doživeo je najblistavije momente u karijeri - njegova maestrala gluma u filmu "Kit" nagrađena je Oskarom, a on se vratio na veliko platno u najboljem mogućem stilu!

Brendan Frejzer
foto: CHRIS CHEW / UPI / Profimedia

Frejzerov put do Oskara počeo je sa šestominutnim ovacijama za njegov transformativni nastup u filmu Darena Aronofskog na njegovoj premijeri na u Veneciji prošlog septembra.

I sam Brendan je, pripremajući ulogu, doživljavao emotivni rolekoster. Naime, tumači lik ekstremno gojaznog čoveka Čarlija koji se suočava sa gubitkom voljene osobe, dok pokušava da se ponovo poveže sa svojom otuđenom ćerkom tinejdžerkom.

Danas 53-godišnji Brendan bio je poznat po mišićavom telu, koje mu je bilo zaštitni znak i nosio je titulu seks-simbola, ali onda je odlučio da se na neko vreme povuče iz javnosti, a šokantno objašnjenje dao je tek godinama kasnije.

Naime, glumac je pre nekoliko godina javno otkrio da ga je 2003. godine seksualno napastvovao tadašnji predsednik "Hollywood Foreign Press Associationa" Filip Berk i potvrdio da je to glavni razlog zbog kojeg je odlučio da nestane iz medija. Slučaj, za koji niko do danas nije odgovarao, izazvao je kod glumca i velike psihičke porbleme, te se godinama borio i sa depresijom.

Brendan Frejzer
foto: Profimedia

- Bilo mi je loše. Osećao sam se kao malo dete. Osećao sam se kao da mi je knedla u grlu - otvorio je dušu glumac.

Od tog trenutka kreće pakao za Frejzera. Zbog cele situacije i uticaja čoveka koji ga je seksulano zlostavljao bio je zabranjen u Holivudu, a uloga gotovo da nije bilo. U prilog tome govori i činjenica da nije bio pozvan ni na Dodelu Zlatnih globusa čiji je domaćin upravo sporno udruženje.

- Ne znam da li je moje priznanje izazvalo nemilost grupacije HFPA. Ali, tišina je bila zastrašujuća. Kada tokom vaše karijere telefon prestaje da zvoni, počnete da se pitate zašto. Postoji mnogo razloga, ali da li je ovo jedan od njih? Mislim da jeste - objasnio je glumac 2018. godine ističući da je bio na "crnoj listi".

Brendan Frejzer
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Na sve to, glumac je imao velikih zdravstvenih problema, te završio u bolnici gde je imao višetruke operacije. Njegovo lečenje trajalo je sedam godina. Franšiza "The Mummy" uzela je veliki danak zbog nehumanih uslova snimanja, što je samo pogoršalo postojeće probleme.

Takođe, 2007. godine prošao je kroz težak razvod od supruge Afton Smit koji je finaliziran 2008. Međutim, 2013. godine Frejzer je molio da mu se smanji alimentacija od 900.000 dolara godišnje jer više nije zarađivao toliko zbog smanjenja obima posla.

Frejzer je više puta bio i glavna meta ismejavanja zbog izgleda, jer više nije onaj holivudski zavodnik na kojeg je publika navikla. Poseban šok je bilo nedavno kada su mreže preplavile fotografije sa snimanja filma "Kit" na kojima je bilo teško prepoznati slavnog lepotana.

1 / 5 Foto: A24 / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mnogi su bili ubeđeni da se zarad uloge još ugojio, ali, iako glumac jeste nabacio više od 270 kilograma, u pitanju je bio kostim koji se svakodnevno pravio.

- Ovo je možda prvi i poslednji put da ovo radim ponovo, pa sam pružio sve od sebe. Imaćete prilike da vidite nešto što pre nikada niste. Za kostime su bili potrebni sati, a pravili su se svakoga dana. Ovo je svakako daleko od svega što sam ikada radio. Znam da će to ostaviti trajan utisak - zaključio je glumac.

Upravo naslovna uloga u ovom hit ostvarenju ga je ponovo vratila u žižu javnosti. Glumac je sada angažovaniji nego ikada, a svi mu se dive zbog maetsralne uloge krunisane Oskarom. Uz to, primetno je da glumac sjajno izgleda, te se čini da su konačno stvari došle na svoje mesto.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs