ŽRTVA

"SILOVANA SAM S 12, A SRAMOTU SAM LEČILA DROGOM": Muškarci su je URNISALI dok njenim NESREĆAMA nije bilo KRAJA

Poznatu glumicu silovali sa 12 godina, a sramotu koju je osećala lečila je drogom i alkoholom.

Celebrities
13:11h Autor:
"SILOVANA SAM S 12, A SRAMOTU SAM LEČILA DROGOM": Muškarci su je URNISALI dok njenim NESREĆAMA nije bilo KRAJA
Poznatu glumicu silovali sa 12 godina, sramotu je lečila drogom, Foto: London Entertainment / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Glumica Mena Suvari iznenadila je javnost kada je otkrila pikanterije iz svog, po svemu sudeći, turbulentnog života. Još kao dete bila je žrtva silovanja, a osim toga što je bila predmet zlostavljanja, pala je u kandže droge.

Suvari je do koske ogolila traumatične živtne događaje, a opisala je i silovanje koje je doživela sa 12 godina, dok je nakon toga beg od realnosti i stresa videla u drogi. Nije trebalo puno vremena da se glumica navuče na drogu koju je neretko mešala sa alkoholom.

"Koristila sam ekstazi, met, pečurke, meskalin... sve sam mešala sa dosta alkohola i to je bio moj način da se oslobodim pakla svog postojanja i nekako preživim", rekla je glumica.

Mena Suvari
Mena Suvarifoto: Profimedia

Veliki uticaj na nju imala je i selidba njene porodice u Čarlston, nakon čega je počelo njeno zlostavlajnje. Ona je ispričala kako je prijatelj njenog srednjeg brata počeo da se interesuje za nju, uprkos činjenici da je dosta stariji.

"Niko ga nije sprečio da ostane sam sa mnom u mojoj spavaćoj sobi. Niko me nije upozorio. Niko se nije raspitivao kada mi je postao više od bratovog prijatelja. Jednom me je terao da me poljubi i izvadio kondom. Rekla sam da ne želim da izgubim nevinost što je poštovao svega nekoliko minuta. Odveo me je na sprat i silovao. Osetila sam kako mi srce tone u mračni ponor. Nebrojano puta sam izgovorila "ne" ali on me nije čuo. Zatvorila sam oči, a kad sam ih ponovo otvorila, KJ se sklonio sa mene i otišao u wc. Okrenula sam se na drugu stranu i plakala. Bila sam prepuna stida i srama" , otkrila je ona u svojim memoarima.

Silovanje je u velikoj meri uticalo na njeno mentalno zdravlje, a ne shvatajući da je ona zapravo žrtva, za taj događaj krivila je sebe. Ubrzo se odala porocima, ali njenoj nesreći tu nije bio kraj.

Svaka selidba sa sobom je nosila nove traume, a nakon što se kao tinejdžerka preselila u Holivud, iskoristio ju je predatorski menadžer srednjih tridesetih godina koji je imao se*s sa njom kada je imala 16 godina. Jedino u čemu je Suvari tada uživala jesu droga i alkohol.

"Sate koje sam provela u školi provela sam razmišljajući o tome da izađem iz škole i napravim neke stihove. Ostala bih budna do kasno u noć, spavala nekoliko sati, a zatim ponovila dan. Uvek bih koristila svoje malo ogledalo da napravim liniju i ušmrkam u nos tokom školskog odmora. Met me je činio hiper svesnom, ali i paranoičnom", otkrila je glumica.

Mena Suvari
Mena Suvarifoto: Profimedia

Posledice traumatičnih događaja i zavisnosti od droge i alkohola, na njenom telu vidljive su i danas.

"Čitava leđa bila su mi u aknama. Uvek pre toga sam imala savršenu kožu. Znala sam da je to od meta. Kako klinki mi je doktor dao tablete za kontracepciju bez da mi objasne zašto je to, tako je i sada bilo. Dobila sam antibiotike bez ikakvog objašnjenja, a sve zbog bubuljica", otkrila je ona.

Tražeći spas od situacije koja ju je zadesila, Suari nije ni slutila da sve dublje tone u propast, dok je sa svakim sledećim parnerom imala negativno iskustvo.

"Ovo je očigledno bila moja sudbina. Molila sam se da mi neko baci spas. Bila sam spremna svakog dana da me spase. Nikad se nije dogodilo. Sa 17 godina ušla sam u nasilnu vezu sa muškarcem po imenu Tiler (26), inženjerom kojeg sam upoznala na rejvu. Preselila sam se kod njega i na kraju doživela još jedno poniženje. Verbalno me je zlostavljao i prisiljavao da imamo trojku sa ženama koje je dovodio kući", priznala je glumica.

Film "Američka lepota" promenio joj je svakodnevicu, a ispričala je kako joj je posao predstavljao beg od surove stvarnosti u kojoj je živela. Reditelj Sem Mendes i sve kolege tretirali su je predivno, a istakla je kako im je svima zahvalna. U to je vreme imala je samo 19 godina.

Priznala je i kako nikada nije htela da bude glumica, ali život joj ipak otišao u tom smeru. Htela je da bude arheolog, ali nije imala dobre ocene zbog svakodnevnog drogiranja. Kada je napokon raskinula s dečkom koji ju je maltretirao, uletela je u brak sa 16 godina starijim rediteljem Robertom Brinkmanom. "Svi su mi govorili da sam prava srećnica, a ja sam samo kimala glavom i razmišljala o paklu iz kojeg sam pobegla", napisala je u knjizi. Imala je 20 godina kada je prvi put stala pred oltar, ali pet godina kasnije rekla je Robertu da želi razvod. "Dopustila sam mu da mi spasi život, još danas ga volim", priznala je.

Nakon njega je imala dve afere s kolegama,ali njihova imena nije otkrila. Priznala je da joj je život s 25 godina bio na ivici jer je izmučila telo silnim drogama. Godine 2007. upoznala je Simona Sestita na filmskom festivalu u Torontu, s kojim je drugi put stala pred oltar. Venčali su se 2010. godine u Rimu, ali rastali su se 2012. Tokom drugoga braka počela je puno da pije, a nakon droga nova opsesija joj je bio alkohol.

Mena Suvari
Mena Suvarifoto: Profimedia

Treći put u bračnu luku je uplovila s Majkom Houpom 2018. godine. Par živi dalje od medija, a prošle godine je dobila sina Čarlsa. "Čitav svoj život sam provela osećajući se jadno, poniženo i nikakvo. Bilo je vreme da to prestane. Prestala sam da bežim od same sebe i uspela sam", zaključila je glumica u knjizi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs