ispovest

"SILOVAO ME KAD SAM IMALA 15 GODINA, IZ USTA MU JE SMRDEO LUK I DUVAN": Završila je u haremu ROBUJUĆI najmoćnijem čoveku

Ispovest Gadafijeve robinje koja se našla u njegovom haremu zaprepastila je javnost, a osim nje, robovale su i druge devojke.

Zanimljivosti
17:04h Autor:
"SILOVAO ME KAD SAM IMALA 15 GODINA, IZ USTA MU JE SMRDEO LUK I DUVAN": Završila je u haremu ROBUJUĆI najmoćnijem čoveku
Ispovest Gadafijeve robinje, Foto: EC HANDOUT / ČTK / Profimedia

Sve češće imamo priliku da čujemo ispovesti devojaka i žena koje su nekada bile u haremu, a njihova iskustva su više nego traumatična. Dok se jedna Beograđanka u haremu u Dubaiju suočila sa neverovatnim situacijama, Marina iz Smederevske Palanke objasnila je zbog čega se nikad ne bi vratila u Srbiju iz bogatog Dubaija.

U moru traumatičnih ispovesti, francuska novinarka objavila je knjigu svedočenja žena koje su bile prisiljene da uđu u harem bivšeg libijskog lidera Moamera Gadafija.

Moamer Gadafi
Moamer Gadafifoto: Shutterstock

Knjiga u sebi sadrži mučna iskustva žena, koje su imale tu nesreću da Gadafiju zapadnu za oko, jer su bile nestvarno lepe. Međutim, lepota je za njih bila ulaznica u pakao. Mlade i lepe, one su bile kidnapovane, prebijane, ponižavane i silovane od strane libijskog lidera Muamera el Gadafija.

Kožan, novinarka francuskog lista Le Monde, sakupila je svedočenja žena koje su bile primorane da budu deo Gadafijevog harema u knjizi pod nazivom ''Plen: U Gadafijevom haremu''.

"Bila sam jako uzbuđena jer je trebalo da vidim Moamera Gadafija uživo. Srce mi je divlje lupalo. Škola je baš mene odabrala da mu predam buket cveća. Sve se odvijalo brzo. Predala sam mu cveće, poljubila ruku i naklonila se, a Gadafi me pomilovao po glavi", ispričala je francuskoj novinarki Soraja.

Moamer Gadafi
Moamer Gadafifoto: Profimedia

Naterao ju je da ga pogleda u oči i onda joj rekao: "Ja sam tvoj tata i brat. Ti ćeš biti i moja ljubavnica. Ostaćeš sa mnom zauvek"

Osim Soraje, u haremu su se našle i druge žene koje su delile istu sudbinu, a njihova uloga bila je da zadovolje velikog moćnika - Gadafija. Kako bi izdržao tempo koji je sam sebi nametnuo, Gadafi je navodno uzimao vijagru, te je se*s imao i do četiri puta dnevno.

Nesrećna Soraja ispričala je da je mrzela i njegov dah iz kojeg se osećao beli luk, duvan i viski. Istakla je da je bio sadista, te da ih je zlostavljao na sve moguće načine, kao i da ju je silovao kad je imala samo 15 godina.

 Moamer Gadafi
Moamer Gadafifoto: Profimedia

"To je bila jedna od mojih najbolnijih istraga", rekla je novinarka.

Prema njenim rečima, harem se nalazio u podrumu njegove rezidencije, a u sklopu kojeg su bili apartmani u kojima su nesrećne devojke boravile.

"Te žene su bile primoravame da se pred njim pojavljuju u donjem vešu, mogao je da dolazi u bilo koje doba dana i noći. Bile su silovane, premlaćivane, podvrgnute najgorim vrstama se*sualnog ponižavanja. Za Gadafija je silovanje bilo oružje… način dominacije nad drugima – ženama, očigledno, jer je to bilo lako, ali i muškarcima, posedovanjem njihovih žena i ćerki", objasnila je novinarka.

Kada je nakratko napustio Libiju, pratio ga je deo njegovog harema, posebno Mabruka Čerif, žena koja je uvek bila na njegovoj strani. Ona je bila zadužena da ga "snabdeva" mladim ženama, a ponekad i mladićima.

Kada je došla u Pariz, njen glavni zadatak je bio da regrutuje mlade žene da ih vrate u Libiju. Tokom svojih boravaka u Parizu, odsela bi u veoma prestižnom hotelu na Jelisejskim poljima.

Soraja je ispričala i da je Gadafi kršio sva pravila muslimanske vere. Nikada se nije molio, pušio je i pio alkohol.

Rekla je i da je verovao u crnu magiju, a osim toga, navodno je bio zavistan od plastičnih operacija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs