šok!

MILIJARDER (91) OSTAVIO ŽENU PREKO TELEFONA I VEĆ JE SA 25 GODINA MLAĐOM: Ima čudan posao i udovica je SLAVNOG MUZIČARA

Slavni milijarder Rupert Merdok u 91. godini našao je novu, mnogo mlađu, devojku o kojoj mediji ne znaju mnogo stvari, ali je evidentno da se ne odvaja od ovog bogataša.

Celebrities
12:54h Autor:
MILIJARDER (91) OSTAVIO ŽENU PREKO TELEFONA I VEĆ JE SA 25 GODINA MLAĐOM: Ima čudan posao i udovica je SLAVNOG MUZIČARA
Slavni milijarder u 91. godini našao novu mlađu devojku, Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Milijarder Rupert Merdok, iako je na pragu desete decenija, opet pored sen izgleda ima 25 godina mlađu lepšu polovinu. Naime, uslikan je kako na Barbadosu uživa sa En Lesli- Nikol (66), o kojoj javnosti i ne zna baš mnogo.

Rupert Merdok
foto: Charlie PITT@246Paps / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Naime, radila je kao policijski kapelan, što znači da je policijacima i njihovim saradnicima pružala moralnu i duhovnu podršku. Ono što je mnogo interesantnije, ova dama je bila u braku sa zvedzom kantri muzike Česterom Smitom koji je preminuo 2008. godine.

Ukoliko sudimo po slikama ovaj vremešni bogataš ima problema sa kretanjem, ali ne odustaje od putovanja i novih romansi. Očigledno ne dozvoljava da ga bilo šta spreči da živi život punim plućima, te trenutno uživa u suncu i moru sa sa En i Entoni Bamfordom, koji takođe ima ogromne cifre na bankovnim računima.

1 / 5 Foto: Charlie PITT@246Paps / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Pre samo pet meseci se razveo

Džeri Hol (65) i Rupert Merdok (91) su se zvanično razveli u avgustu 2022. godine. Vremešni Rupert je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, dok je Džeri Hol, bivša manekenka, poznata po burnim vezama i ljubavi sa Mikom Džegerom, sa kojim je dobila četvoro dece.

Pre nego što je razvod finalizovan, Džeri Hol je zatražila od Višeg suda u Los Anđelesu da poništi zahtev za razvod. U dokumentu se navodi da razvod treba odbaciti bez razmatranja, što znači da se ne može ponovo pokrenuti.

Međutim, bez obzira na to što se Džeri žalila, ipak je došlo do razvoda kada je advokat objasnio da je bivša manekenka zbrinuta do kraja života u finansijskom smislu. Takođe, njeni advokati su naveli da su ona i Rupert ostali "dobri prijatelji". Merdoku je to bio četvrti brak, dok iz pretgodnih veza ima šestoro dece.

Rupert Merdok, Džeri Hol
foto: Profimedia

Rupert i Džeri su se večnali u Londonu u martu 2016. godine, nakon što su u vezi bili pet meseci. Organizovali su, kako su tad britanski mediji opisivali, skromnu ceremoniju u Spenser hausu.

Buran ljubavi život

Sa svojom prvom suprugom, bivšom stjuardesom Patricijom, venčao se 1956. godine. Par se razišao 1967. godine, devet godina nakon rođenja njihovog jedinog deteta, ćerke Prudens. Iste godine venčao se s drugom suprugom Anom, novinarkom iz Glazgova, s kojom je bio u braku 32 godine i dobio troje dece. Razveli su se 1999. godine.

Ani je nakon razvoda pripalo 1,7 milijardi dolara, uključujući 10 miliona dolara u gotovini. Samo 17 dana nakon razvoda, Merdok je oženio preduzetnicu Vendi Deng, s kojom je bio do 2014. godine i s njom dobio dvoje dece. Merdok je u vreme njihovog venčanja imao 68 godina, dok je Vendi imala samo 30.

Džeri Hol, Rupert Merdok
foto: Profimedia

Ko je, zapravo, Rupert Merdok?

Rupert Merdok (91) rođen je u Australiji i medijski je magnat koji je prerastao malu novinsku kompaniju koju je nasledio od svog oca 1952. godine. Njuz Korp ima nekoliko milijardi dolara vrednu globalnu medijsku imperiju sa prisustvom na kablovskoj, filmskoj, televizijskoj, internet, satelitskoj, sportskoj, izdavaštvu i drugim oblastima. U različitim tačkama konglomerat je uključivao novine News of the world, The Sun, New York Post i Wall Street Journal; filmski studio Twentieth Century Fox; mrežu Fox Broadcasting; Fox News Channel; HarperCollins publishing i Los Angeles Dodgers.

Merdok se ženio četiri puta i ima šestoro dece koje je dobio tokom svoje sedam decenija duge karijere. Nekoliko Merdokove dece ga je pratilo u porodičnom poslu. Veruje se da je Merdokova često spletkario tako da suprotstavi braću i sestre jedno protiv drugog u dugogodišnjem nadmetanju, da vidi ko će ga naslediti na mestu šefa Njuz Korpa, a cela ta priča ispričana je u seriji "Naslednici" koja se već čestiri godine prikazuje na HBO mreži.

1 / 5 Foto: Profimedia

Merdokova nemilosrdnost seže daleko izvan njegovog porodičnog kruga. Na početku svoje karijere razvio je taktiku suprotstavljanja konkurenciji kupujući ih ili ih ostavljajući bez posla. Poslovi u njegovim britanskim tabloidnim novinama bili su pod lupom 2011. godine kada je otkriveno da su novinari hakovali telefone članova kraljevske porodice, slavnih ličnosti i žrtava zločina kako bi dobili njihove priče.

Porodični brend Merdok ponovo je dospeo na naslovne strane kada je izvršni direktor Fox News Channel-a Rodžer Elies bio primoran da podnese ostavku zbog optužbi za seksualno uznemiravanje 2016. godine. Merdok je i dalje na prvom mestu u News Korp-u, drugoj inkarnaciji sada ugašene News Corporation grupe koja se racepila na dve kompanije 2013. godine. Nejasno je ko će voditi kompaniju kada on umre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs