SMRT MAJKE NAŠEG POZNATOG GLUMCA I DANAS POTRESA: Napadač joj pucao u glavu, a zatim je polio benzinom i zapalio

Život glumca Srđana Timarova obeležila je tragedija kada je njegova majka nastradala u stravičnom zločinu.

Celebrities
19:09h Autor:
SMRT MAJKE NAŠEG POZNATOG GLUMCA I DANAS POTRESA: Napadač joj pucao u glavu, a zatim je polio benzinom i zapalio
Majku srpskog glumca ubili pa zapalili, Foto: Printscreen Youtube / RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Glumac Srđan Timarov je dobro poznat ljubiteljima filma i pozorišta u Srbiji. Svako će prepoznati upečatljivo lice i glas, kao i niz sjajnih uloga po kojima će zauvek ostati upamćen.

Ipak, malo ko zna da je njegov život obeležila jeziva tragedija, koja je potresla Jugoslaviju i celu domaću javnost.

Naime, majka našeg proslavljenog glumca je bila Klara Mandić, čuvena političarka i stomatolog izgubila je život u svirepom napadu, koji se odigrao 9. maja 2001. godine. U zapaljenom stanu, u kom je podmetnut požar, pronađeno je njeno telo sa ranom od metka na potiljku.

Ubica se podrobno pripremao za zločin, pa je ispred njenog stana na Bežanijskoj kosi danima bacao petarde da bi navikao komšije na zvuk pucnjave.

Pošto je pozvonio na Klarina vrata, napadač je hladnokrvno ispalio metak u nju, a zatim je izvršio premetačinu po stanu. Uzeo joj je mobilni telefon, pištolj i bundu. Ono što je začudilo policiju je da sa njenog tela nije skinut nakit. Ubica se potom vratio do svog automobila, uzeo kanister sa benzinom i zapalio stan, najverovatnije da bi prikrio tragove zločina.

Majka Srđana Timarova Ubijena je na svirep način
Majka Srđana Timarova Ubijena je na svirep način foto: Kurir / Damir Dervišagić

Komšije su prijavile požar u 19:30 časova, a policija i vatrogasci su po dolasku u stanu zatekli jezivu scenu. Klara je ležala licem na dole, sa ranom od metka na potiljku. U susednoj sobi, koja nije bila oštećena vatrom, pronađeni su spaljeni papiri, za koje inspektori nisu mogli da utvrde da li su neki dokumenti ili novine.

Za manje od dva dana policija je rešila zločin, a glavni osumnjičeni je bio N. Ž., koji je i uhapšen. Motiv je najverovatnije bilo koristoljublje, pošto je ubica bio u velikim novčanim dugovima.

Glumac je 2020. u emisiji TV lica na RTS-u pričao o pokojnoj mami od koje je naučio kako biti hrabar.

- Predodređeno joj je bilo da se bori. Išla je gladno i hrabro u život. Živela je u jako velikim potezima i jarkim bojama. Tragično je stradala... Ako govorimo o nekim najvećim bolovima u životu, to je što sam tragično izgubio majku. Ja to na svoj način nosim. To jeste ona rana koja se pretvori u zvezdu, pa ti sija, da znaš kako da ideš. Ali, ni sam kvantitet nije to koliko smo godina mi proveli zajedno, nego koliko je toga u meni od nje ostalo. Mislim da je to važnije u roditeljstvu, nego biti svaki dan tu i skuvati supicu - rekao je glumac.

- Ja sam sa roditeljima stvarno doživljavao Diznilend, kakve razgovore sam imao prilike da slušam... Ona je volela ljude, autentične ljude, i oni su oboje, Đorđe i Klara, bili vrlo autentični. Zajedno su bili eksplozivno punjenje. Zato to nije dugo ni potrajalo, ali su se obožavali do kraja, poštovali, bili fantastični drugari. To sam naučio od njih - kazao je Timarov.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs