NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE OMILJENOG GLUMCA U KOLICIMA RASTUŽILE SU SVET: Zbog neizlečive bolesti stanje mu je sve gore

Majk Džej Foks snimljen je u kolicima na plaži u Meksiku, gde je sa porodicom proveo novogodišnje praznike.

Celebrities
21:11h Autor:
NAJNOVIJE FOTOGRAFIJE OMILJENOG GLUMCA U KOLICIMA RASTUŽILE SU SVET: Zbog neizlečive bolesti stanje mu je sve gore
Slike omiljenog glumca u kolicima rastužile svet, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Holivudski glumac i zvezda filmova "Povratak u budućnost" Majkl Džej Foks snimljen je na odmoru u meksičkom Tulumu, jednom od omiljenih mesta brojnih slavnih ličnosti, gde je s porodicom proveo praznike.

Najnovije paparaco fotografije danas 61-godišnjeg Majkla, kojeg i danas mnogi pamte kao Martija iz hit-filma, zapravo su rastužile, ali i zabrinule njegove obožavatelje.

Majkl Džej Foks sve teže se kreće zbog Pakrinsonove bolesti
Majkl Džej Foks sve teže se kreće zbog Pakrinsonove bolesti foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Naime, Majklovo zdravlje je tokom posljednjih nekoliko godina počelo naglo da se pogoršava zbog posledica Parkinsonove bolesti, koja mu je dijagnostikovana početkom 90-ih. Zbog toga je polako napustio glumu, a na ekranu smo imali prilike da ga vidimo samo u posebnim i kratkim pojavljivanjima.

U javnosti se retko pojavljuje, ali sada je napravio izuzetak pa se sa suprugom Trejsi Polan odmarao na plaži u Tulumu, a društvo im je pravilo nekoliko ljudi koji su mu pomogli pri kretanju.

Majkl ne može samostalno da hoda
Majkl ne može samostalno da hoda foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Majkl je u nekoliko navrata opisao kako mu je bilo teško da bira uloge zbog problema koje ima, a jedan od najvećih je njegovo pamćenje. Glumac je rekao da više ne može da zapamti duge dijaloge zbog bolesti koja je sve više napredovala.

Ipak, njegovo fizičko stanje ga nije obeshrabrilo, već ga je motivisalo da osnuje fondaciju za razvoj medicinskih istraživanja koja pomažu u lečenju i istraživanju bolesti.

Majlku je supruga najveća podrška
Majlku je supruga najveća podrška foto: Kay Blake / Zuma Press / Profimedia

Majkl je glumačku karijeru započeo kasnih 70-ih, ali se proslavio tek u filmu Stivena Spilberga "Povratak u budućnost" 1985., kada je imao 24 godine. Nakon što je postao holivudska zvezda zahvaljujući "Povratku u budućnost" i srednjoškolskoj komediji "Teen Wolf", Majkl se okrenuo i televiziji pa je glumio u nekoliko veoma popularnih serija.

Uz njega je celo vreme ljubav njegova života Trejsi s kojom ima i četvoro dece.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs