PAD U KUPATILU JE NJEGOV POČETAK PROPASTI: Legenda sve više tone, guraju ga u kolicima, moli Boga samo da umre

Jednog od najkontroverznijih umetnika izdaje telo, završio je u invalidskim kolicima

Celebrities
15:53h Autor:
PAD U KUPATILU JE NJEGOV POČETAK PROPASTI: Legenda sve više tone, guraju ga u kolicima, moli Boga samo da umre
Ozi Ozborn, Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni roker Ozi Ozborn nedavno je podelio svoju duboko emotivnu ispovest u vezi sa svojim zdravljem, otvarajući se o bolnim trenucima koje prolazi i svojim dubokim željama. Ozi, koga mnogi obožavaju zbog njegovog nekonvencionalnog stava i bizarne pojave i ponašanja koju je privukao tokom svoje karijere, suočava se sa nečim što ga je promenilo do neprepoznatljivosti.

Ozi Ozborn
foto: Dsanchez/CPR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Decenijama je Ozi bio poznat po svojim ekscentričnim nastupima na sceni, bilo da je reč o odgrizanju golubije glave, konzumiranju šišmiša ili šokantnim performansima sa krvlju. Međutim, ovi čudnovati trenuci sada izgledaju kao davna prošlost jer se Ozi suočava sa teškom bolešću koja ga je srozala.

Parkinsonova bolest, s kojom se Ozi bori već godinama, dosegla je tačku gde je muzičara fizički i emotivno izmenila do neprepoznatljivosti. Fotografije koje su se pojavile javnosti prikazuju Ozija kao mršavog, bledog, ispijenog i bolesnog čoveka, daleko od slike energičnog rokera koji je nekada bio. Sada je prisiljen da koristi štake kako bi hodao, a njegove ruke više nisu sposobne za virtuozne gitarske rifove koji su ga učinili slavnim.

Međutim, u poslednje vreme ga sve češće hvataju kamere u invalidskim kolicima, izgleda da ga noge sve više izdaju.

Ozi Ozborn
foto: CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Najdirljiviji trenutak iz njegove ispovesti bio je kada je Ozi izjavio da moli Boga da umre. Ova srceparajuća izjava bacila je svetlo na njegovu nepodnošljivu patnju i bol koju prolazi. Za mnoge obožavaoce, ovaj trenutak je bio emotivno potresan i podsetnik na ranije uspone i padove koje je Ozi doživeo tokom svoje karijere.

Iako je Ozi Ozborn i dalje voljen i poštovan od strane mnogih ljudi širom sveta, njegova borba sa bolešću je podsetnik na krhkost ljudskog tela i emocionalne patnje koju neki umetnici prolaze u tišini. Ozi će zauvek ostati legenda rok muzike, a njegova iskrenost i hrabrost u suočavanju sa teškom bolešću dodaju još jedno poglavlje u njegovu jedinstvenu priču.

ozi, Ozi Ozborn
foto: CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Oštećen i promenjen, Ozi Ozborn je suočen sa svakodnevnim izazovima koje donosi Parkinsonova bolest. Ova nepravedna borba sa bolešću postala je deo njegovog života, a javnost je prvi put saznala o njegovoj dijagnozi 2020. godine, kada je hrabro odlučio da podeli svoju bolnu priču.

Ozi se suočava sa dubokim fizičkim i emocionalnim tegobama. Njegov hod je postao otežan, a govor mu je znatno otežan, označavajući suptilan ali suštinski gubitak kontrole nad svojim telom. Ove promene su bile potresne za njega i njegove mnogobrojne obožavaoce širom sveta.

Pad u kupatilu je pokrenuo niz problema

Njegova borba je počela još pre nego što je Parkinsonova bolest zvanično dijagnostikovana. Pao je u svojoj kući, u kupatilu, i to je bio početak ozbiljnih problema. Pad je uzrokovao oštećenje vratnih pršljenova, zahtevajući operaciju kako bi se popravili problemi nastali zbog tog incidenta. Ozi se suočavao s izazovima oporavka, ali nije gubio hrabrost.

Ozi Ozborn
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Njegova borba nije završila tu. Iste godine, suočio se s teškom infekcijom ruke, koja je izazvala komplikacije u obliku ugrušaka u krvi i neizdrživih bolova. Teško je opisati kroz kakvu je agoniju prošao. U intervjuu za The Guardian, Ozi je bio iskren i emotivan, izražavajući svoje najmračnije trenutke i osećanja bespomoćnosti. "U jednom trenutku sam bio toliko loše da sam molio boga da se ne probudim sledećeg jutra. Bila je to je***a agonija," izjavio je.

Ova otvorena i iskrena priča o Ozi Ozbornu nam pruža dublji uvid u njegovu borbu sa Parkinsonovom bolešću i komplikacijama koje su se pojavile. On ostaje ikona rok muzike, a njegova snaga i iskrenost inspirišu mnoge koji prolaze kroz slične izazove.

Ozi Ozborn
foto: CPR/D.Sanchez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Otežano hodanje postalo je deo njegovog života, a morao je i da počne da pije antideresive zahvaljujući kojima lakše podnosi stanje u kojem se našao.

"Misliš da podižeš noge, ali tvoja stopala se ne pomeraju. Osećao sam se kao da hodam u olovnim čizmama", rekao je.

Ozi je često konzumirao alkohol i drogu, a to ga je dovelo do destruktivnog ponašanja. Počeo je da maltretira suprugu, dok je jednom prilikom pokušao da je ubije.

Prema pisanju "Ultimate Classic Rock", u pijanom stanju joj je rekao da mora da umre i počeo je da je davi. Ipak, tragedija je sprečena, zahvaljujući tome što Ozi i njegova supruganisu bili sami.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs