MUŽ JOJ JE POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU, A ZA NJU NIKO NE ZNA: Uživa u luksuzu, a venčali su se nakon par meseci

Bernard Arno trenutno je najbogatiji čovek na svetu, a o njegovoj supruzi Elen Mersije javnost jako malo zna.

Celebrities
10:03h Autor:
MUŽ JOJ JE POSTAO NAJBOGATIJI ČOVEK NA SVETU, A ZA NJU NIKO NE ZNA: Uživa u luksuzu, a venčali su se nakon par meseci
Ko je žena najbogatijeg čoveka na svetu?, Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia3

Titula najbogatijeg čoveka sveta inače pripada Ilonu Masku, ali pre neki dan je njegovo bogatstvo "spalo" na 185.3 milijarde dolara što ga je bacilo na drugo mesto lestvice najbogatijih pojedinaca.

Tako je prvo mesto na toj listi megabogataša pripalo Bernardu Arnou, poslovnom magnatu i izvršnom direktoru luksuznog brenda Louis Vuitton.

Bogatstvo Arnoa procenjuje se na 185.4 milijarde dolara, a ono što javnost u vezi ovog čoveka više intrigira od njegovog bankovnog računa je njegova supruga. Naime, Arno je u braku s Elen Mersije, svetski poznatom koncertnom pijanistkinjom poreklom iz Kanade.

Suoruga Bernarda Arnoa ne voli da se eksponira u javnosti
Suoruga Bernarda Arnoa ne voli da se eksponira u javnosti foto: Gwendoline Le Goff/Panoramic / Starface / Profimedia

U braku su već 21 godinu i zajedno imaju troje dece, a ona se jako retko pojavljuje u javnosti. Baš zbog toga javnost se i te kako zanima za privatan život ovog para koji živi u teškom luksuzu, a ne razbacuje se ničime.

Što se tiče same Elene, ona je svoju karijeru pijanistkinje započela u Kanadi, gde je osvajala brojne nagrade, a studirala je na džulijardu u Njujorku kao i na Pariškom konzervatorijumu. Sa svojim bogatim suprugom se povezala upravo zbog ljubavi prema muzici, a upoznali su se 1989. na jednoj večeri.

Bernard Arno sa suprugom je u braku 21 godinu
Bernard Arno sa suprugom je u braku 21 godinu foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ljubav je planula odmah, a iste godine su Novu godinu dočekali zajedno i to na skroman način – u intimnoj atmosferi Arnoovog doma u kojem su pili čaj. Tada je ova plavuša i prvi put naterala svog budućeg supruga da joj nešto odsvira na klaviru.

"Ruke su mu drhtale, umirao je od straha, ali bio je odlučan da odsvira do kraja", otkrila je Mersije za Wall Street Journal jednom prilikom. Osam meseci nakon tog izlaska venčali su se, a privatnoj ceremoniji prisustvovalo je samo petero ljudi.

U braku su dobili trojicu sinova koji su svi vrlo uspešni. Aleksandar, koji je najstariji, je direktor brenda "Rimowe", koji prouzvodi luksuzni prtljag, a njegova mlađa braća, Frederik i Žan, deo su porodičnog biznisa. Sva trojica takođe su vrhunski muzičari i znaju da sviraju klavir, ali nisu krenuli majčinim stopama i nastavili da se profesionalno usavršavaju u pijanističkom smislu.

Bračni par Arno inače je javnosti poznat i po svom nesebičnom činu iz 2019. kada je u proleće tragično izgorela pariška katedrala Notr Dam. Tada su donirali za njenu renovaciju 222 miliona dolara, a još 11 miliona dolara su donirali za gašenje požara koji su zahvatili prašumu Amazonu. Oboje se bave humanitarnim radom, a imaju imanja širom sveta. Većinom čuvaju svoju intimu i ne žele preterano da se javno eksponiraju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs