KRISTIN DEJVIS

LEČILA SE OD ALOHOLIZMA, NIJE HTELA DA SE UDA, DECU JE USVOJILA SAMA: Gde je danas najlepša glumica serije SEKS I GRAD?

O njoj se u javnosti najmanje govori, a nema ko ne voli prekrasnu Kristin Dejvis koju smo zavoleli u seriji Seks i grad pre više od dvadeset godina.

Vip priča
09:02h Autor:
LEČILA SE OD ALOHOLIZMA, NIJE HTELA DA SE UDA, DECU JE USVOJILA SAMA: Gde je danas najlepša glumica serije SEKS I GRAD?
Kristin Dejvis, Foto: Rick Davis / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kristin Landen Dejvis, rođena 23. februara 1965. godine je američka glumica i producent. Najpoznaija je po ulozi Šarlot Jork Goldenblat u HBO romantičnoj humorističnoj seriji "Seks i grad" u kojoj se planetarno proslavila 1998. godine.

Dobila je nominacije za Emi i Zlatni globus 2004. za ulogu Šarlot, a ponovila je ulogu u filmovima Seks i grad (2008) i Seks i grad 2 (2010), kao i u nastavku "And just like that" koju su poznte devojke snimile prošle godine, a sledeća sezona se očekuje u 2023.

Dejvisov proboj u Holivudu se desio 1995. godine kada je dobila ulogu zlobne Bruk Armstrong u kultoj seriji Melrouz Plejs. Nakon nekoliko uspešnih pojavljivanja na filmovima u sporednim ulogama, Kristin je debitovala i na Brodveju.

Kristin Dejvis se rodila u Boulderu, državi Koloradu u Americi. Njeni roditelji su se razveli kad je bila beba. Njen očuh, profesor Kit Dejvis, ju je usvojio nakon što se oženio njenom majkom, Doroti 1968. godine. Ima tri sestre iz prethodnog braka svog očuha. Kristin je sa 9 godina shvatila da se želi da se bavi glumom kad je igrala u predstavi "Snežana i sedam patuljaka."

Nakon diplomiranja 1987. godine, Kristin se preselila u Njujork, gde je radila kao konobarica, pre nego što je otvorila studio joge s prijateljicom.

1991. je glumila u nekoliko epizoda sapunice "General Hospital". 1995. je dobila ulogu Bruk Armstrong Kembel u seriji Melrouz Plejs. Godinu dana kasnije, napustila je seriju nakon što su producenti ubili njen lik. Kasnije, Kristin se pojavila u serijama "Prijatelji", Sajnfild" i "Vil i Grejs".

1 / 8 Foto: Profimedia

1998. godine Kristin je izabrana za ulogu Šarlot Jork u seriji "Seks i grad". Sa tom ulogom je postala svetski priznata i poznata glumica. Serija se završila 2004. godine. U finalnoj sezoni, Kristin je osvojila nomininaciju za Zlatni globus.

Šarlot se u seriji borila s neplodnošću, pa je sa suprugom usvojila devojčicu, a u stvarnom životu, na isti potez se 2011. godine odlučila i Kristin, ali kao samohrana majka.

57-godišnja glumica nikad se nije udavala, a pre deset godina se odlučila na proširenje porodice i usvajanje dece, o kojima se ne zna mnogo. Vest o usvajanju je podelila na svojoj Fejsbuk stranici.

Kristin Dejvis je 2011. usvojila ćerku Gemu Rouz Dejvis, a 2018. usvojila je i sina Vilsona.

Kristin Dejvis
foto: Profimedia

Zvezda hit serijala iz devedesetih u medijima je otvoreno i često govorila o usvajanju, kako o samomprocesu, tako o odnosu sa ćerkicom koja je tamnoputa.

"Kažu ti da na početku moraš da se staviš u ulogu dadilje i da ne smeš da se vežeš previše, u slučaju da se biološka majka predomisli i poželi dete nazad. Pokušavaš tako da razmišljaš, ali to je zaista teško. Kad je stigla u moju kuću, spavala mi je na grudima jer se kao usvojitelj moraš brinuti o stvaranju povezanosti", izjavila je.

Kristin je kao majka morala da se bori i protiv predrasuda i da zaštiti dete od zlih komentara:

"Kad imaš dete, što je kao da ti je srce van tela, a to srce je igrom slučaja u tamnoputom telu, zaista je teško suočavati se s ljudima koji se konstantno bore protiv tvog deteta. Stalno joj govorim: tvoje kovrdže su prekrasne, tvoja koža je prekrasna. Ti si snažna. Ti si boginja".

Kristin je lečeni alkoholičar. U jednom intervjuu je objasnila kako je rano upoznata sa alkoholom u mestu u kojem je odrastala.

„Alkohol me je oslobodio. Bila sam zaista stidljiva i nisam znala kako da izađem iz svoje ljušture. Pila sam iz istog razloga kao što sam volela da glumim. Želela sam da osetim stvari i da se izrazim i budem slobodna. A nisam prirodno takva."

O njenom izgledu se u poslednjih par godina puno govorilo. Nekada prirodna Šarlot danas izgleda potpuno drugačije i to zbog toga što se podvrgnula plastičnim operacijama za koje mnogi kažu da su joj samo umanjile lepotu

Danas živi sama sa svojom decom u Kaliforniji i snima nastavak serije "And just like that" sa svojim dobro poznatim koleginicama Sarom Džesikom Parker i Sintijom Nikson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs