ZVEZDA HIT SERIJE 90-IH RASLA JE U SIROMAŠTVU, A PROBILA SE LEPOTOM: Nedavno je otkrila da boluje od neizlečive bolesti

Glumica Dženi Gart ostaće upamćena po ulozi Kejli Tejlor iz serije Beverli Hils, a njena životna priča nije ni malo laka

Celebrities
Autor:
ZVEZDA HIT SERIJE 90-IH RASLA JE U SIROMAŠTVU, A PROBILA SE LEPOTOM: Nedavno je otkrila da boluje od neizlečive bolesti
Zvezda hit serije iz 90-ih boluje od neizlečive bolesti, Foto: Terma,4CRNS,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dženi Gart, je glumila Keli u hit seriji "Beverli Hils 90210", a uloga joj je donela ogromnu slavu. Njeno detinjstvo i orastanje nisu bili najsrećniji, pa je njen uspeh u Holivudi bio nešto o čemu je oduvek sanjala.

Dženifer Gart je rođena u gradiću Urba u državi Ilinois 3. aprila 1972. godine, kao sedmo dete u siromašnoj porodici.

Nije bila dobar đak, pa su njeni roditelji vrlo brzo digli ruke od njenog obrazovanja i nade da će od nje nešto postati. Njeni roditelji su kada je stasala već smislili da je zaposle kao sekretaricu u jednoj kancelariji. Ali, 1985. godina je bila prekretnica u životu lepe Džen.

Dženi Gart publika pamti po ulozi u seriji Beverli Hils
Dženi Gart publika pamti po ulozi u seriji Beverli Hils foto: Profimedia

S 13 godina je u Arizoni učestvovala na lokalnom izboru za Mis, gde ju je zapazio direktor televizijske kompanije "ABC". On je prvi primetio njen talenat i lepotu, a ubrzo su usledile mnogobrojni kastinzi.

Serija pod nazivom "A brand new life" i poziv za audiciju promenili su njen život zauvek. Porodica se preselila u Los Anđeles, a serija je vema brzo po prikazivanju postala jako popularna u Sjedinjenim Američkim državama, a mlada Džen je postala prepoznatljivo lice oko kojeg se sve više i više dizala prašina.

Prvo filmsko pojavljivanje desilo se 1990. godine. Tada je igrala ulogu koja će je polako dovesti do one koja će je proslaviti u celom svetu - Keli Tejlor.

Serija je stekla neverovatan uspeh
Serija je stekla neverovatan uspeh foto: Profimedia

Audicija za čuvenu seriju donela joj je ugovor gotovo istog dana, a Dženi Gart je snimala punih deset godina bez pauze. Popularnost u seriji donela joj je brojne naslovne stranice i angažmane o kojima nije mogla ni da sanja.

Tokom snimanja serije "Beverly Hills 90210" upoznala je mužičara Danijela B. Klarka, ubrzo su se venčali, ali samo nakon dve godine su stavili tačku na brak.

1995. godine upoznaje glumca Pitera Faćinelija, na snimanju filma "An Unfinished Affair". venčali su se 20. januara 2001. godine. Par ima tri ćerke: Luku Bel, rođenu 1997, Lolu Rej, rođenu 2002. i Fionu Iv, rođenu 2006. godine. Dženi i Piter su se razveli u junu 2013. godine. Razlog braka je navodno njegova prevara.

Nakon razvoda, Dženi Gart je započela vezu sa Dejvidom Abramsom 2014. godine koji ju je zaprosio nakon godinu dana zabavljanja. Venčali su se 11. jula 2015. godine. Par se razdvojio 2017, a u aprilu 2018. godine su čak podneli i zahtev za razvod. Godinu dana kasnije, objavili su vest da su obnovili svoju vezu.

Kada je napunila 30 godina, dijagnositfikovano joj je srčano oboljenje, stanje koje će morati da prati tokom celog života, a moguće i da će morati da se podrvrgne komplikovanoj operaciji. U septembru ove godine javnosti je priznala da boluje i od osteoartritisa.

Zdravstveni problemi su počeli pre tri godine, kada je Dženi imala 47 godina. Prvi simptomi koje je glumica osetila bili su ukočenost prstiju i šaka, kao i bolovi u kolenima nakon dužeg sedenja.

Dženi Gart boluje od neizlečive bolesti
Dženi Gart boluje od neizlečive bolesti foto: Profimedia

Sve učestaliji simptomi postali su uznemirujući pa je odlućila da ode kod lekara. Magnetna rezonanca je pokazala da se glumica bori sa ranim osteoartritisom. Uprkos ovoj uznemirujućoj dijagnozi, Dženi je ostala aktivna i nije odustala od svog sadašnjeg načina života.

Glumica je priznala da je trebalo dosta vremena da se navikne na pomisao na bolest kako bi o njoj mogla javno da govori. Sada ona naglas govori da osteoartritis može da pogodi bilo koga - uključujući mlade ljude, tako da treba da budu na oprezu i da ne potcenjuju prve simptome.

- Kada čujete reč artritis, povezujete je sa starijim i nepokretnim ljudima koji ne mogu da žive aktivnim životom - rekla je ona.

Dženi Gart i dalje vodi aktivan život
Dženi Gart i dalje vodi aktivan život foto: Profimedia

Bolest nastaje kao rezultat poremećaja kvaliteta zglobne hrskavice, čiji je zadatak da ublaži pokrete zgloba i omogući kretanje zglobnih površina. Vremenom se i druge strukture pogoršavaju, što dovodi do ogromnog bola i ukočenosti u zglobovima i, posledično, problema sa hodanjem. Nepovratno oštećenje tkiva može dovesti do operacije, kao što je zamena zgloba kuka, ramena ili kolena.

Ipak, glumica je pored svega toga ostala optimista, a svoje slobodno vreme koristi za razne hobije koji je ispunjavaju kao što je ples, jahanje konja i rad u bašti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs