PENI MAUNTBATEN

IZGUBILA DETE, PA UTEHU NAŠLA U TUĐEM MUŽU: Bila je najveća suparnica kraljici, a poslednjih meseci živela je sa FILIPOM

Nakon pete sezone serija "Kruna", Peni Mauntbaten je okarakterisana kao "druga najvažnija žena u životu vojvode od Edinburga", tj. kao navodna ljubavnica princa Filipa

Vip priča
08:06h Autor:
IZGUBILA DETE, PA UTEHU NAŠLA U TUĐEM MUŽU: Bila je najveća suparnica kraljici, a poslednjih meseci živela je sa FILIPOM
Peni Mauntbaten, Foto: Profimedia

Britanska serija "Kruna" koja je do sada stekla status kultne Netfliksove serije koja je u četiri sezone beležila uspone i padove u 73-godišnjem braku kraljice Elizabete i princa Filipa, ali u 5. sezoni otkriva jednu ženu sa kojom je vojvoda od Edinburga imao dugotrajnu vezu: Peni Knečbul.

Zvali su je "čuvarom tajni" princa Filipa, Peni je prvi put upoznala pokojnu kraljicu i princa Filipa 1974. godine. Kasnije se udala za kumčeta vojvode od Edinburga, Nortona Knečbula, i par je imao troje dece. Glumica koja se proslavila ulogama u seriji Kalifornikacija i Trumanov Šou, Nataša Mekelon tumači do sada nepoznatu ženu koja je bila bliska najvišem vrhu monarhije.

Ko je grofica od Mauntbatena?

Evo šta smo saznali o ženi koja je bila duplo mlađa od princa Filipa i koja je po svemu sudeći čuvala sve tajne princa Filipa - Peni Knečbul.

1.Rođena je u Londonu

Penelope "Peni" Istvud rođena je u Londonu 16. aprila 1953. godine, samo šest nedelja pre krunisanja kraljice Elizabete. Takođe je diplomirala na Londonskoj školi ekonomije. Prvi put je upoznala kraljicu Elizabetu i princa Filipa 1974. godine.

2. Prvi susret sa vojvodom od Edinburga i kraljicom dogodio se davne 1974. godine. Iako je Filip bio 32 godine stariji od Peni, par je tokom godina razvio blisko prijateljstvo, povezujući se zbog ljubavi prema aktivnostima na otvorenom i svemu konjičkom. Filip je naučio Peni sportu vožnje kočijom, i često su prisustvovali kraljičinoj voljenoj izložbi Rojal Vindzor Hors zajedno sa kraljicom. Ubrzo nakon ulaska u palatu Vindzor, udala se za kumčeta princa Filipa.

3. 20. oktobra 1979. udala se za kumčeta princa Filipa, Nortona Knečbula, lorda Romzija. Ne samo da je princ Čarls služio kao Nortonov kum, budući dom Knečbulovih — Broadlands u Hempširu — bio je odredište gde su Filip i tadašnja princeza Elizabeta proveli medeni mesec 1947. godine.

4. Peni i Lord Romzi su dobili troje dece: sina Nikolasa i ćerke Aleksandru i Leonoru. Međutim, 1991. godine petogodišnja ćerka Leonora umrla je od raka bubrega. Filip, čija je porodica takođe trpela teška vremena koja su dovela do njihovog „annus horribilis“ iz 1992. godine, ponudio joj je nesebičnu podršku tokom tragedije i perioda oporavka nakon gubitka ćerke.

5. Knjiga izdata 2020. godine, koju je pisala Ingrid Sjuard otkrila je da je tokom godina Peni postala „druga po važnosti žena u životu vojvode od Edinburga — osoba od poverenja, odani pratilac i neko sa kim je on delio svoje strasti kada su u pitanju konjički sportovi. " Sjuard se takođe prisetila trenutka iz višedecenijskog prijateljstva para, opisujući kako su se Peni i Filip igrali na podijumu za igru. „Kada sam video Filipa i Peni kako uživaju na plesnom podijumu na balu Kraljevske eskadrile jahti, nijednog od njih nije bilo briga ko ih je video ili šta bi o njihovom odnosu moglo da krene da se spekuliše.

6. Prisustvovala je intimnoj sahrani princa Filipa 2021. godine

Peni je ostala do kraja bliska prijateljica princa Filipa čak i u njegovim poslednjim danima života. Često ga je posećivala u Sandringemu nakon njegovog penzionisanja 2017. i bila je jedan od 30 pozvanih gostiju kada je njegova sahrana u aprilu 2021. bila organizovana i drastično smanjena zbog mera predostrožnosti prouzrokovanih korona virusom.

„Izgledala je kao da joj je slomljeno srce kada je stigla na sahranu“, rekli su tada novinari za magazin Ekspres. "Izgubila je svog najboljeg prijatelja."

Iako je velika razlika u godinama mnoge čudila, pošto se spekulisalo i da su više od prijatelja, sada je u seriji "Kruna" otkriveno i to da je Peni lično kraljica zamolila da se udalji od njenog supruga kako ne bi došlo do spekulacija oko njihove "veze". Kraljica je sa njom povela veoma neprijatan razgovor, koji je pokazao da je videla Peni kao možda svoju najveću suparnicu.

Ako je i postojala romantična veza između prelepe plemićke i pokojnog princa Filipa od Edinburga, dvor se svim silama trudio da tu vezu zataška od očiju javnosti.

Pogledajte još fotografija Lejdi Peni:

1 / 5 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs