otkrio biograf

OTKRIVENA TAJNA NAJINTRIGANTNIJEG KRALJEVSKOG PRIJATELJSTVA: Evo šta je princ Filip pisao Dajani u pismima!

Vojvoda od Edinburga je bio jedina osoba u kraljevskoj porodici koja je zaista razumela Lejdi Di, a dao je sve od sebe da spase njen brak sa Čarsom

Celebrities
Autor:
OTKRIVENA TAJNA NAJINTRIGANTNIJEG KRALJEVSKOG PRIJATELJSTVA: Evo šta je princ Filip pisao Dajani u pismima!
Foto: Profimedia

Nakon smrti princa Fiilipa isplivali su nepoznati detalji iz prošlosti o njegovom odnosu sa snajkom, nikada prežaljenom princezom Dajanom.

Kako piše Daily Mail, suprug kraljice Elizabete II je osudio svog sina, princa Čarlsa što je ostavio prinezu od Velsa zbog Kamile Parker sa kojom je imao varao Lejdi Di.

Princ Filip je bio odlučan čovek čijoj se iskrenosti divila princeza Dajana i osečala je kako je on jedina osoba u kraljevskoj porodici koja je zaista u potpunosti razume.

Jedan od kraljevskih dopisnika, Ričard Kaj, otkrio je da se princeza Dajana navodno jednom prilikom poverila prijateljicama da o bračnim problemima uglavnom razgovara sa svojim svekrom umesto sa suprugom.

Princ Filip
foto: Profimedia

Bila je draga i neiskusna, a Filip se potrudio da se oseća prijatno. Bila mu je veoma draga.Priznao je kako nije mogao da veruje da njegov sin vara tako mladu ženu sa drugom. U isto vreme, jasno je stavio do znanja da se nada da je Dajana spremna da prihvati nedostatke i prednosti udaje za princa Čarlsa.

Prijatelju se takođe poverio da su on i kraljica ulagali dosta nade u brak Čarlsa i Lejdi Di. Uprkos tome, nije bio pripremljen za šok detalje o problemima u britanskoj porodici, koje je Dajana iznela u knjizi biografu Endrjuu Mortonu 1992. godine.

Često joj je pisao pisma u kojima se potpisivao na poseban način: "S ljubavlju, Pa (tata)".

Princeza Dajana
foto: Profimedia

"Kao otac ćerki"

Princ Čarls je pisma Dajani počeo slati 1992. godine kada je njen brak sa njegovim sinom bio na klimavim nogama zbog Čarlsove afere sa Kamilom.

"Njegova pisma bila su ispunjena toplinom i ljubavi, baš kao kad otac piše ćerki", otkrila je jedna od Dajaninih prijateljica.

Dajana mu je na pisma odgovarala i poverovala neke od svojih najvećih tajni i nije skrivala koliko je boli Čarlsova prevara.

"Samo glup čovek ostavio bi Dajanu zbog Kamile", zaključio je princ Filip u jednom od svojih pisama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs