NOĆ PRED VENČANJE OBOJE SU PROVELI U SUZAMA: Čarlsa je na brak sa Dajanom prislila osoba koje se veoma bojao

Brak princeze Dajane i princa Čarlsa bio je nesrećan od samog početka, što će pokazati i nova sezona serije "Kruna"

Celebrities
10:47h Autor:
NOĆ PRED VENČANJE OBOJE SU PROVELI U SUZAMA: Čarlsa je na brak sa Dajanom prislila osoba koje se veoma bojao
Princ Čarls nije hteo da oženi Dajanu, Foto: Profimedia

Peta sezona megapopularne serije "Kruna" baviće se najvećim delom neprežaljenom princezom od Velsa, Dajanom i njenim nesrećnim brakom s princem Čarlsom, a obožavatelji ne mogu da dočekaju 9. novembar i nove epizode.

Ipak, poznato je kako kraljevska porodica nije nimalo srećna novom sezonom zbog brojnih kontroverznih trenutaka - od veze Dajane i Čarlsa, Čarlsovih sastajanja sa sadašnjom suprugom Kamilom, pa sve do Dajanine tragične smrti.

Princeza Dajana i princ Čarls venčali su se 29. jula 1981. u katedrali sv. Pavla u Londonu.

Nedavno je čak otkriveno da su zapravo noć pred venčanje oboje proveli u suzama, doduše, ona od uzbuđenja misleći da je to početak njenog savršenog života, a on - jer je voleo drugu.

Iako bi dan venčanja trebao da bude prepun emocija i pozitivnih misli, princeza je već tada počela da sumnja u Čarlsovu vernost.

Podsetimo, malo pre velikog kraljevskog venčanja Dajana je sa sestrama podelila svoje sumnje o princu Čarlsu. Naime, pronašla je narukvicu koju je Čarls napravio za Kamilu s ugraviranim njihovim nadimcima.

Princ Čarls bio je primoran da se oženi Dajanom
Princ Čarls bio je primoran da se oženi Dajanom foto: Profimedia

Nakon što je Čarls ostavio verenicu i otišao na pet nedelja u Australiju, u javnost je procurio prinčev telefonski razgovor s Kamilom Parker Bouls pre leta. Dajana je kasnije u dokumentarcu izjavila kako joj je to slomilo srce. Ipak, princ Filip izvršio je pritisak na Čarlsa da mora da oženi Dajanu, iako je znao da je zaljubljen u drugu, baš kao i pokojna kraljica Elizabeta II.

Čarls je tek kasnije javno priznao da je Dajanu varao sa sadašnjom suprugom Kamilom, i to na televiziji, pokušavajući da se opravda izjavom da je njihov brak bio nepopravljivo slomljen.

Dajana i Čarls su bilo nesrećni zajedno još pre venčanja
Dajana i Čarls su bilo nesrećni zajedno još pre venčanja foto: Profimedia

Naime, Čarls i Dajana su u vreme prikazivanja Čarlsovog priznanja već dve godine bili razdvojeni. Uprkos tome, budući britanski kralj smatran je glavnim krivcem za raspad braka s omiljenom princezom, iako su postojale glasine kako je Dajana prva prevarila njega.

Dajana se s Kamilom jednom prilikom i suočila, rekavši joj da sve zna. "Znam što se događa između tebe i Čarlsa, samo hoću da to znaš", rekla joj je Dajana tad. "Imaš sve što si ikad htela. Svi muškarci sveta zaljubljeni su u tebe i imaš dvoje predivne dece, što još hoćeš?’, pitala ju je Kamila. "Želim svog muža", odbrusila joj je Dajana.

Čarls je Dajanu varao još pre nego što su se venčali
Čarls je Dajanu varao još pre nego što su se venčali foto: Profimedia

Čarls se navodno jako naljutio kad je saznao za taj razgovor, a Dajana je priznala da je zbog toga "plakala kao nikad ranije".

Na vezu Čarlsa i Kamile definitivno je uticala tragična smrt princeze od Velsa. Pokojna kraljica Elizabeta u početku nije bila naklonjena Kamili, te je čak odbila da prisustvuje Čarlsovom pedesetom rođendanu ako Kamila bude tamo. Trebalo joj je vremena da malo omekša prema svojoj budućoj snahi pa su Čarls i Kamila zajednički život započeli tek 2003.

Kraljica nije odmah prihvatila Kamilu
Kraljica nije odmah prihvatila Kamilu foto: Profimedia

Budući da je Kamila bila upamćena kao ljubavnica s kojom je Čarls varao omiljenu princezu Dajanu, najava njihove veridbe nije bila baš dobro prihvaćena u britanskoj javnosti. Ipak, venčali su se u aprilu 2005., samo dva meseca nakon objave veridbe.

Radilo se o civilnoj ceremoniji, a kum im je bio princ Vilijam. Venčanju je prisustvovao i Kamilin bivši suprug, koga je ona sada postavila za svoju desnu ruku, ali ne i kraljica i princ Filip.

Kamila i princ Čarls venčali su se samo civilno
Kamila i princ Čarls venčali su se samo civilno foto: Profimedia

Inače, Kamila nakon venčanja nije, zbog poštovanja prema princezi Dajani, koristila titulu princeze od Velsa, iako je zakonski imala to pravo. Elizabeta joj je pre smrti dopustila da koristi njenu titulu kako Čarls ne bi bio prvi vladar u britanskoj istoriji kojem supruga nije kraljica.

Još fotografija princeze Dajane s čarlsom pogledajte u galeriji.

1 / 16 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs