KAKO JE PIKSI ZAPRAVO DOBIO NADIMAK? Tokom prvog intervjua novinara je iznenadio odgovorom, a ubrzo je postao legenda

Dragan Stojković ponosno nosi svoj nadimak Piksi, a malo ko zna kako ga je on zapravo dobio

Celebrities
17:54h Autor:
KAKO JE PIKSI ZAPRAVO DOBIO NADIMAK? Tokom prvog intervjua novinara je iznenadio odgovorom, a ubrzo je postao legenda
Kako je Piksi dobio nadimak?, Foto: Naoki Morita / AFLO / Profimedia

Proslavljeni fudbaler Dragan Stojković Piksi je tokom svoje karijere bio najbolja desetka na ovim prostorima, jedan od najboljih srpskih igrača i legenda je Marakane.

Još jednom je postao heroj nacije kada je kao selektor fudbalske reprezentacije Srbije odveo naši zemlju na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Mnogi su oduševljeni njegovim dostignućima, dok je njegov privatni život više nego ikad u žiži interesovanja. Njegov nadimak Piksi prati ga od samog početka karijere, a mnogi ne znaju kako ga je on zapravo dobio.

Dragan Stojković sa ponosom nosi svoj nadimak Piksi
Dragan Stojković sa ponosom nosi svoj nadimak Piksi foto: Profimedia

Kao klinac obožavao je da gleda crtani film čiji su junaci bili miševi „Piksi i Diksi“. Znao je da prekine partiju fudbala, da bi trknuo kući da odgleda svoj omiljeni crtać. Jednom prilikom kada se vratio na teren, drugari su povikali: „Evo ga Piksi“. Taj nadimak mu je ostao do danas i po kom ga poznaje čitav svet, piše Hotspot.rs

Davne 1982. godine Piksi je dao svoj prvi veliki intervju za čuveni "Tempo", tokom priprema juniorske reprezentacije Jugoslavije u Pančevu. Piksi je u to vreme voleo da u karantin na pripremama nosi sveske sa citatima grčkih filozofa.

Piksi je prvi veliki intervju dao 1982. godine
Piksi je prvi veliki intervju dao 1982. godine foto: PASCAL GEORGE / AFP / Profimedia

Na kraju intervjua, novinar Darko Šarenac je konstatovao da bi supertalentovani fudbaler iz Radničkog mogao da jednog dana postane jugoslovenski Krojf. Ipak, Stojkovićev odgovor ga je iznenadio.

"Ne, ja ću ostati ono što jesam. Ostaću Piksi", što je zbunilo novinara, ne znajući ništa o tom nadimku.

"Pa mene svi zovu Piksi. Po onom crtanom junaku. Kad dođe 19 časova i 15 minuta, ostavljam sve... Drugove, devojke, šetalište, hranu... Žurim i jurim pred TV ekran da gledam Piksija. Voleo bih ako biste uz ovaj naš razgovor stavili naslov Piksi", poručio je tada 18-godišnji Stojković.

Piksi je dobio nadimak po junaku iz omiljenog crtaća
Piksi je dobio nadimak po junaku iz omiljenog crtaća foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs