niko je ne prepoznaje

SNIMILA NAJVRELIJU SCENU 20. VEKA, BILA JE IDEAL LEPOTE 80-IH, A JEDNA TAJNA JE SVE PROMENILA: Telo joj se izdeformisalo

Keli Mekgilis poručila: "Stara sam i debela, niko to više ne želi da gleda!"

Celebrities
16:57h Autor:
SNIMILA NAJVRELIJU SCENU 20. VEKA, BILA JE IDEAL LEPOTE 80-IH, A JEDNA TAJNA JE SVE PROMENILA: Telo joj se izdeformisalo
Kako danas izgleda Keli Mekgilis?, Foto: Profimedia

Keli Mekgilis (64) proslavila je uloga instruktorke letenja mladog Toma Kruza i njegove ljubavi u kultnom filmu "Top gan". Postala je još traženije glumačko ime u Holivudu i simbol seksepila, ali na vrhuncu slave odlučila je da se povuče iz javnog života. Nije mogla da podnese medijski pritisak zbog depresija i napada panike koji su u tom periodu bili učestali. Godinama je na duši nosila veliki teret i tajnu koja je mučila.

Međutim, scene koje je snimila sa Tomom Kruzom neke su od najprovokativnijih filmskih scena 20. veka. Umjesto Čarli, Kruz u nastavku ovog legendarnog filma ljubi Peni Bendžamin, koja se u prvom filmu usputno spominje kao "admiralova ćerka".

Keli Mekgilis
foto: Profimedia

Keli Mekgilis se, uz dozu sarkazma, osvrnula na činjenicu što se nije našla u nastavku.

- Nikada me nisu zvali oko nastavka "Top Guna", zato što sam stara, debela i izgledam primereno svojim godinama. Ne bi me ni zvali, jer ne želim da idem na plastične operacije, niti da farbam sedu kosu u plavo - rekla je glumica.

Blistala je u "Svedoku" s Harisonom Fordom i "Optuženoj" s Džodi Foster. Zatim je 90-ih igrala u "Kontroli leta" i romantičnoj drami "Na prvi pogled" s Valom Kilmerom.

Keli Mekgilis, Tom Kruz
foto: Profimedia

Keli je bila dva puta u braku. Prvi put se udala tokom studentskih dana za Bojda Bleka i u braku su bili tri godine.

Noć koja je promenila sve

Godinu dana nakon razvoda 1982. godine bila je žrtva silovanja. Dvojica tinejdžera provalila su u njen studentski stan i silovali su je. U tom periodu Keli je u stanu živela sa svojom devojkom i to je bila strogo čuvana tajna, jer Keli nije htela da mediji saznaju da je zapravo lezbejka. Tu tajnu je dugo, dugo čuvala i kad je kasnije u jednom intervju pričala o svemu što je proživela rekla je da je uvek mislila da je silovanje bila kazna za to što je volela osobu istog pola. Ubrzo je pala u još veću depresiju koju je lečila kombinacijom antidepresiva i alkohola.

Keli Mekgilis
foto: Profimedia

"Mnogo sam pila, previše, i nisam ništa jela. Bojala sam se noći i kako bih prebrodila taj strah, pila sam alkohol", rekla je u jednom intervju.

Iako je znala da je naklonjena ženskom polu i njen drugi brak je bio sa muškarcem. Sudbonosno "DA" je još jednom izgovorila 1989. godine bogatašu Fredu Tilmanu s kojim je dobila dve ćerke Kelsi i Sonoru. Brak s Tilmanom imao je uspona i padova, a tokom svih godina Keli je i dalje skrivala pravu istinu o svojoj seksualnoj orijentaciji i tada je često posezala za drogom.

Keli Mekgilis
foto: profimedia

Uloge su se nizale, ali ona je imala velike probleme i naglo se povukla da bi se rešila zavisnosti od narkotika i brinula se za svoje dve kćeri s bivšim suprugom Frdom Tillmanom.

Od Freda se rastala 2002. godine i nakon toga počela je ide na psihoterapiju, prestala je da pije alkohol i popravila je narušene odnose sa ćerkama. U jednom intervju 2009. javno je priznala da je lezbejka i sledeće godine se udala za Melaniju Lis koja je radila kao konobarica u njenom restoranu.

1 / 5 Foto: Profimedia

Među poslednjim projektima je serija "Dirty John" u kojoj je igrala od 2018. do 2020. Nedavno je dijgnostikovan poremećaj alfa-jedan-antitripsina, bolest koja uzrokuje oštećenje pluća i jetre, pa je zbog terapije odustala od daljih snimanja.

Pre 4 godine Keli je opet prošla kroz traumatično iskustvo kada su joj provalili u kuću i od tada je nabavila i dozvolu za nošenje oružja kako bi se osećala sigurnije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs