šOK!

MAESTRALNO JE ODGLUMILA PROSTITUTKU SA 14 I BILA U VEZI SA NAJVEĆIM FRAJEROM HOLIVUDA: A onda priznala da LUDO VOLI NJU

Buran ljubavni život Džodi Foster ne prestaje da interesuje, a ona je svoju sreću pronašla pored Aleksandre, sa kojom uživa godinama.

Celebrities
14:50h Autor:
MAESTRALNO JE ODGLUMILA PROSTITUTKU SA 14 I BILA U VEZI SA NAJVEĆIM FRAJEROM HOLIVUDA: A onda priznala da LUDO VOLI NJU
Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Jedna od najpopularnijih glumica današnjice Džodi Foster proslavlja svoj 60. rođendan, iako mnogima to deluje nestvarno! Veoma uspešnu karijeru su joj obeležili Oskarom nagrađeni filmovi "Optužena" i "Kad jaganjci utihnu", ali njen ljubavni život je nešto što ne prestaje da intrigira javnost.

Džodino pravo ime je Alisija Kristijan Foster, a rodila se kao najmlađe od četvoro dece filmske producentkinje Evelin Brendi Foster i pukovnika Lucijusa Fišera Fostera III. Glumičin otac je bio iz bogate porodice, a napustio je njenu majku, dve sestre i brata nekoliko meseci pre nego što se Džodi rodila.

Zbog toga ona sa njim nikad nije uspostavila normalan odnos. Majka se sama brinula za Džodi i njene sestre i brata, a poslala je glumicu u međunarodnu školu "Lycée français de Los Angeles" koju je ona završila kao najbolja u svojoj generaciji. Nakon toga je upisala studije književnosti na Univerzitetu Jejl, na kom je ostvarila zavidni uspeh.

1 / 8 Foto: Profimedia

U svet glume je ušla sa svega dve godine, kada je snimila jednu reklamu, potom je maestralno odigrala ulogu prostitutke sa 14, ali joj je uloga Klarise Starling donela slavu i popularnost za ceo život. Zanimljivo je da su Džodi i Entoni Hopkins, u ulozi čuvenog Hanibala Lektora, svoje zajedničke scene snimali odvojeno, jer je glumica imala veliki strah od kolegine uloge "psihopate".

Rasel je jedini uspeo da osvoji njeno srce od muškaraca

Džodi i Rasel Krou su se zabavljali od 1999. godine do 2000. Nakon raskida, on je uplovio u vezu sa Meg Rajan, koja, zanimljivo, slavi rođendan baš kada i Džodi.

O njenoj seksualnoj orjentaciji šuškao je ceo Holivud

O sklonosti Džodi Foster ka istom polu šuškalo se još početkom osamdesetih, kada su glasni bili tračevi da se viđa sa Nastasijom Kinski, a krajem osaamdesetih se pričalo da je u vezi sa Keli MekGilis. To nisu bile jedine devojke sa kojima su spajali Džodi, ali već 1993. godine stupila je u jednu od svojih najozbiljnijih veza — sa Kidni Bernard, glumicom i producentkinjom, sa kojom ima i dva sina Čarlsa i Kita.

Raskid je usledio jer se Džodi zaljubila u Sintiju Mort. Kada su konačno razišle posle 15 godina veze, Džodi joj je ponudila svoju vrednu nekretninu u Holivudu, kako bi izbegle duge i mučne sudske rasprave.

Na dodeli Oskara sve priznala

Džodi Foster (58) je tek 2013. godine na dodeli Zlatnog globusa javno priznala svoju seksualnu orijentaciju. Tada je javno poljubila fotografkinju i rediteljku Aleksandru Hedison iz Los Anđelesa. Već naredne godine su stale na ludi kamen, a zanimljivo je da je fotografkinja pre glumice bila u vezi sa komičarkom i voditeljkom Elen Dedženeris.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs