DAJANA JE ČETIRI PUTA POKUŠALA SAMOUBISTVO DOK JE BILA U BRAKU S ČARLSOM: Bacila se niz stepenice u 4. mesecu trudnoće

Princeza Dajana četiri puta je pokušala da sebi oduzme život dok je bila u braku sa Čarlsom.

Celebrities
22:12h Autor:
DAJANA JE ČETIRI PUTA POKUŠALA SAMOUBISTVO DOK JE BILA U BRAKU S ČARLSOM: Bacila se niz stepenice u 4. mesecu trudnoće
Princeza Dajana četiri puta je pokušala samoubistvo, Foto: Profimedia

Nova sezona serije "Kruna" koja je od nedavno počela da se emituje na Netfliksu ponovo je uzburkala javnost, a u centru dešavanja je brak princa Čarlsa i princeze Dajane. Takođe u seriji je prikazan i pokušaj Dajaninog samoubistva o kojem je, navodno, ona lično pričala.

Godine 1991. princeza Dajana je bila očajna zbog veze princa Čarlsa sa Kamilom Parker Bouls. Poznato je da je njeno mentalno zdravlje bilo narušeno, da se borila sa bulimijom i depresijom i da je bila nesrećna na dvoru, a bliska prijateljica svojevremeno je otkrila da je Lejdi Di u brak sa princom ušla sa psihičkim problemima i traumama koje je vukla iz ranog detinjstva, zbog razvoda roditelja.

Princeza Dajana je bila očajna u braku s Čarlsom
Princeza Dajana je bila očajna u braku s Čarlsom foto: Profimedia

U svom tom nezadovoljstvu počela je da vodi audio dnevnik i od tih snimaka je nastala knjiga "Dajana: Njena istinita priča", uglednog publiciste Endrjua Mortona.

Knjiga je objavljena 20 godina nakon njene smrti, a sigurno da je poslužila kao inspiracija za popularnu Netfliksovu seriju. Jedan deo te knjige posebno se istakao, a to je Dajanino priznanje o tome koliko je bila očajna i na šta je bila spremna.

Dajana je na sve načine pokušavala da privuče Čarlsovu pažnju
Dajana je na sve načine pokušavala da privuče Čarlsovu pažnju foto: Profimedia

- Kada sam bila u četvrtom mesecu trudnoće sa Vilijamom, bacila sam se niz stepenice pokušavajući da privučem pažnju supruga, htela sam da me sasluša. Rekla sam Čarlsu da sam očajna i ridala sam. Rekao je da se pretvaram. "Neću da te slušam. Uvek mi ovo radiš. Sad idem na jahanje", rekao je. Zato sam se bacila niz stepenice. Kraljica je izašla, užasnuta, drhtala je, bila je jako uplašena. Znala sam da neću izgubiti bebu i na stomaku su mi bile modrice. Kada se vratio samo je ignorisao. Nastavio je i izašao kroz vrata - snimila je Dajana.

Dajana se bacila niz stepenice dok je bila u drugom stanju
Dajana se bacila niz stepenice dok je bila u drugom stanju foto: Profimedia

Snimak je, kako je jednom prilikom potvrdio autor knjige, autentičan.

U nastavku priče ona otkriva koliko je strašna bila njena borba sa bulimijom, ali i da je Čarls radio sve da je navede da se oseća sve gore i da joj je kada je prvi put pala u nesvest zbog bolesti, rekao da je to mogla da uradi tiho, na nekom skrovitijem mestu.

Nekoliko godina posle toga, dok je Vilijam bio mali, rekao joj je da je ona najsebičnija ososba na svetu i da misli samo na sebe. Kada ga je pitala ko mu je to rekao, Vilijam je uzvratio da tata to stalno govori.

Vilijam je majci rekao da je sebična osoba
Vilijam je majci rekao da je sebična osoba foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs