luka grbić

IMA SAMO 21 GODINU, A NAJINTELIGENTNIJI JE SRPSKI GLUMAC: IQ mu je 156, član je Mense i devojke lude za njim! (FOTO)


Tek je zakoračio u dvadesete, a mladi glumac Luka Grbić već je osvojio srca kako pozorišne, tako i televizijske i filmske publike!

Celebrities
18:58h Autor:
IMA SAMO 21 GODINU, A NAJINTELIGENTNIJI JE SRPSKI GLUMAC: IQ mu je 156, član je Mense i devojke lude za njim! (FOTO)
Foto: Kurir/Zorana Jevtić

Mladi srpski glumac Luka Grbić (21) prvu svoju ulogu ostvario je u filmu "Južni vetar" , gde je stao rame za rame sa Bogdanom Diklićem i Milošem Bikovićem. Luka Grbić je trenutno jedan od najtalentovanijih i najperspektivnijih glumaca mlađe generacije.

Kada je snimao prvi deo Južnog vetra imao je samo 18 godina, i tek je bio maturant Prve beogradske gimnazije, a istovremeno je bio student Fakulteta dramskih umetnosti. Nakon toga, usledile su uloge u serijama "Biser Bojane", "Košare", dok ga trenutno ga gledamo kao Ivana Tomovića popularnoj seriji "Tajna vinove loze".

Za svoju prvu ulogu u filmu „Južni vetar“ dobio je nagradu za debitanta godine na festivalu „Filmski susreti“ u Nišu.

Međutim, malo ko zna da je on naš najpametniji glumac. Naime, kada je upisao srednju školu, Luka je počeo da volontira u NTC centru i tu je saznao za Mensu. To je organizacija koja okuplja osobe sa isključivo visokim stepenom inteligencije. Luka je uradio test i došao do 156 IQ, kako je rekao u jednom intervju, do one granice do koje radi ovaj test. Tako je postao član Mense.

- Da. Po upisu u srednju školu, počeo sam da volontiram u NTC centru. Preko osnivača ovog programa učenja Ranka Rajovića čuo sam za Mensu. Odlučio sam pokušam. Nijedan rezultat me ne bi porazio. Prvi put nisam prošao i falila su mi tri boda. Znao sam da će sledeći put biti bolje i ostvario sam rezultat 156, do granice do koje se meri ovaj test. Otišao sam na prvi sastanak i upoznao vrlo zanimljive ljude - rekao je mladi Luka Grbić.

U jednom intervjuu ispričao je kako se na kastingu poslužio jednim lukavstvom, slagavši da zna da vozi kola, da bi dobio ulogu.

- Iz straha sam odgovorio da znam da vozim. Nisam osetio težinu te svoje bezazlene laži dok nije trebalo da vozim automobil. Reditelj Miloš Avramović mi je rekao danas snimamo scenu kad vozim kola. Otišao sam brzo na internet i ukucao kako se vozi automatik. Nekim čudom to je prošlo dobro. Imao sam, na sreću, pomoć kaskadera, koji mi je rekao da se smirim -,rekao je tada Luka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs