jedna od najlepših žena sveta

MONIKA BELUČI: Ako ste samo lepi, nećete raditi više od 5 minuta!

Studirala je pravo, onda je postala manekenka, potom je otkrila svet filma i glumila u svemu za što joj se pružila prilika - od umetničkih filmova do blokbastera.A onda je italijanska glumica i jedna od najlepših žena sveta Monika Belluči prihvatila ulogu života - operske dive Marije Kalas.

Celebrities
Autor:
MONIKA BELUČI: Ako ste samo lepi, nećete raditi više od 5 minuta!
Foto: Profimedia

Pune četiri decenije javnost se pita koja je tajna lepote Monike Beluči.

Italijanska glumica, koja nosi titulu i najstarije Bondove devojke, san je mnogih muškaraca, a jedan novinar je još 2004. nazvao italijanskim savršenstvom.

Na pitanje novinara Guardiana, za koji je dala veliki intervju, kako danas gleda na to, jednostavno je odgovorila:

‘Smešno mi je. To je samo fantazija koja traje bez razloga i niko ne veruje u nju. Ni ja ne verujem u to. Ni ne čitam takve stvari, dosadne su mi.’

A povod za Monikin intervju krije se u njenoj novoj ulozi, onoj koja bi se definitivno mogla nazvati ulogom života. Naime, Belluči je pristala na poziv autora Toma Volfa da na sceni čita pisma i delove memoara Marije Kalas.

Upravo nje, ali i Anite Ekberg, dotakla se u intervjuu, rekavši da njih dve imaju mnogo više zajedničkog nego što ljudi misle:

Monika Beluči
foto: Profimedia

‘Obe su bile žene koje su želele da budu samostalne u vremenima u kojima to nije bilo lako. Bile su samostalne jedino u svom poslu, ali zarobljenice svog srca.’

Iako je ostvarila zavidnu karijeru u Holivudu, nastavila je da živi u Evropi jer joj to puno više odgovara.

Biti VIP osoba u Americi i u Evropi velika je razlika. U Evropi, pa čak i u Londonu, glumci žive normalnim životom. Sama odvodim decu u školu, sama kupujem namirnice koje su mi potrebne u supermarkeru.

O njenoj lepoti zaista bi se mogli napisati romani, a ništa dalje nije ni njena starija ćerka, 17-godišnja Deva, kojom je modni svet odavno opčinjen.

Moniku su primetili kada je imala 14 godina, ali glumica je ipak odlučila da sačeka, smatrajući da je premlada, i nije pogrešila.

‘Danas je mladim ljudima puno lakše, nema tog takmičarskog duha kao u prošlosti i puno su odgovorniji. I ta dva sveta - modni i glumački - puno su bliži, nekada nisu išli ruku pod ruku. Danas je drugačije’, rekla je Beluči, pa dodala:

Počela sam jako mlada, ali nisam napustila školu. A onda sam se preselila na film. Imala sam 25 i bila sam nezavisna. Ušla sam u filmski svet dobro zaštićena. Danas se sve vrti oko izgleda, ali posao se ne temelji na lepoti. Ako ste samo lepi, nećete raditi više od pet minuta.’

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs