ODSTUPA NAKON 7 DECENIJA VLASTI?!

ZDRAVLJE JOJ JE SVE LOŠIJE, INTENZIVNO RAZMIŠLA DA ODSTUPI S TRONA: Da li se sprema promena veka u Bakingemskoj palati?

Uveloki se govorka da nakom smrti princa Filipa, kraljicu polako napušta i volja i snaga. Da li to znači da se britnski dvor polako priprema za ustoličenje novog monarha?

Celebrities
Autor:
ZDRAVLJE JOJ JE SVE LOŠIJE, INTENZIVNO RAZMIŠLA DA ODSTUPI S TRONA: Da li se sprema promena veka u Bakingemskoj palati?
Foto: Profimedia

Da li se britanski dvor sprema za novog vladara? Da li je kraljica Elizabeta donela neke neočekivane odluke, da li je vitalnost polako napušta? O svim ovim pitanjima veoma intenzivno piše britanska i svetska štampa poslednjih dana.

Kraljica Elizabeta u bolnici provela noć

Velika Britanija je prošle nedelje bila na nogama. Prvi put posle mnogo vremena kraljica Elizabeta nije se pojavila na nedeljnoj službi u vindzorskoj kapeli, a potom je otkazala dvodnevnu posetu Severnoj Irskoj, na koju ide svake jeseni. No, ono što je njene sunarodnike najviše zabrinulo nesumnjivo je vest da je noć provela u bolnici “Kralj Edvard VII” u centralnom Londonu, zbog preliminarnih pregleda. Budući da se takve kontrole obično ne rade noću, sumnjičavost nacije bila je opravdana.

NAKON ŠTO JE OTKAZALA PUT, KRALJICA ELIZABETA PROVELA NOĆ U BOLNICI: Ovo zvuči sve ozbiljnije! (FOTO)

Kraljica Elizabeta i princ Filip sa decom
Kraljica Elizabeta i princ Filip sa decom foto: Profimedia

Već sutradan vratila se u Vindzor, kažu – izvrsno raspoložena, a iz njene zvanične rezidencije, Bakingemske palate, stiglo je objašnjenje da su joj lekari savetovali odmor kako bi prikupila energiju za predstojeći ekološki samit u Glazgovu.

Tabloidi, kojima je kraljevska porodica tradicionalno trn u oku, požurili su da objave da je Elizabeti do daljeg zabranjen alkohol. Navodno, morala je da odustane od omiljenog džina posle ručka i večernjeg martinija. Odluka da li će učestvovati na konferenciji zakazanoj za sledeću nedelju biće naknadno doneta.

Kraljica Elizabeta
Kraljica Elizabetafoto: Profimedia

Iza najstarijeg monarha na svetu nije samo 95 godina života, već i nekoliko teških meseci. Otkako joj je preminuo suprug, princ Filip, Elizabeta se retko pojavljuje na javnim događajima. Zbog pandemije je svakako opreznija, posebno u tako poznom dobu, ali nagađanja o njenom zdravstvenom stanju na Ostrvu ne prestaju. Sledeće godine trebalo bi da proslavi platinasti jubilej – sedam decenija na tronu.

Iz svih ovih razloga, intenzivno se spekuliše da kraljica priprema tranziciju vlasti, odnosno predaju trona, i to nje svome sinu, već unuku Vilijamu, u koga, tvrde pouzdani izvor sa dvora - ima mnogo više poverenja nego u rođenog sina!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs