KRALJICA ELIZABETA NAPUŠTA VINDZORSKU PALATU: Ovde će u miru tugovati za pokojnim mužem!

Izgubivši supruga, kraljica Elizabeta izgubila je svoju veliku ljubav i bezuslovnu podršku

Celebrities
Autor:
KRALJICA ELIZABETA NAPUŠTA VINDZORSKU PALATU: Ovde će u miru tugovati za pokojnim mužem!
Foto: Profimedia

Prošlo je i prvih mesec dana otkako je preminuo princ Filip, a njegova udovica, kraljica Elizabeta II, nastavila je sa svojim redovnim kraljevskim dužnostima. Međutim nagađa se da će uskoro, barem na neko vreme, napustiti dvorac Vindzor.

Izgubivši supruga, kraljica Elizabeta izgubila je svoju veliku ljubav i bezuslovnu podršku kako u privatnom životu, tako i u vladanju svojim kraljevstvom. Njen život sigurno više neće biti isti.

Iako je nastavila sa svojim obavezama, kraljica privatno nastavlja sa žalovanjem za voljenim suprugom, a to će sada verovatno nastaviti u dvorcu u Balmoralu, omiljenom utočištu kraljevske porodice. To mesto je prepuno prelepih uspomena za kraljicu Elizabetu, uključujući sećanje na medeni mesec s princem Filipom, koji je delom provela u manjem lovačkom dvorcu Birkhol u sklopu imanja Balmoral.

Kraljica Viktorija bila je prva vlasnica ovog imanja i neretko ga je nazivala rajem na Zemlji. Kraljica Meri zasadila je tamo divne vrtove, a princ Filip povrtnjak. Celo imanje se proteže na više od 20 hektara, a ima nekoliko nekretnina. Prema Ričardu Edenu, jednom od urednika Dejli Mejla, ako se kraljica privremeno nastani u ovom škotskom dvorcu s čijom se gradnjom započelo u 14. veku, slediće iste korake kao i njena prabaka, kraljica Viktorija, kada je postala udovica.

Godine 1861. kraljica Viktorija izgubila je supruga, princa Alberta, koji je u to vreme imao samo 42 godine. Nakon toga veliki deo vremena provela je u Balmoralu, mestu koje joj je puno značilo. Naime, dvorac joj je kupio princ Albert 1852. godine. Kraljica Elizabeta takođe je vrlo naklonjena ovom mestu na kojem je uživala s pokojnim mužem, posebno leti. On je bio veliki obožavalac prirode i smatrao je Škotsku idealnim mestom za uživanje u vrtu i porodičnim roštiljima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs