ON JE ODUŠEVLJEN SRBIMA

AMERIČKI GLUMAC O SKANDALOZNOJ IZJAVI ELIZABET OLSEN: Treba da im se izvini, Srbija je vekovima starija od Amerike!

Nakon što je američka glumica skandaloznom izjavom izvređala Srbe pred milionima u tv emisiji, reakcije su burne

Celebrities
Autor:
AMERIČKI GLUMAC O SKANDALOZNOJ IZJAVI ELIZABET OLSEN: Treba da im se izvini, Srbija je vekovima starija od Amerike!
Foto: PrintscreenJutjub/AdamDevenport/ Balkan Express

Američki glumac Adam Devenport, koji već pola godine živi i radi u Beogradu, iznenađen je stavom svoje koleginice o Srbima i Srbiji.

On oštro osuđuje sve što je jedna od tri bliznakinje OIlsen rekla na ovu temu i apsolutno se ne slaže sa njenim izjavama, piše Glossy.

Glumac je zadovoljan gostoprimstvom u Beogradu i ima samo reči hvale.

"Kad dolazite u nepoznatu zemlju da snimate, koristite dobrobiti te zemlje da bi vaša karijera bila bolja. Svi lokalci sa kojima sarađujete su tu da vama pomognu, kao i vašem projektu", govori Adam i dodaje:

"Filmska zajednica je globalna i ne sme da zna za granice. Naša odgovornost kao glumca je da stvorimo empatiju i razumevanje kroz naše likove tako da publika može da prepozna našu ljudskost uprkos razlikama. Zato sam šokiran što je Elizabet Olsen toliko bezosećajna i ne poštuje drugu kulturu, posebno što je provela izvesno vreme u Srbiji radeći na projektu koji je sama izabarala. Smatram da treba da se izvini Srbima! Takođe je problem što širi netačne informacije. Srbija ne da ne postoji samo 13 godina, kako je Elizabet Olsen rekla, nego je vekovima starija od Amerike iz koje oboje dolazimo!", rekao je glumac u dahu i istakao:

"Mislim da su njene izjave proistekle iz Američkog egocentrizma da sve što nije Holivud, nije vredno. Moramo da javno kritikujemo taj sistem kako bi se nešto promenilo. Mnoge divne filmske priče su ispričali autori širom sveta."

Inače, Adam Devenport se doselio iz Njujorka u Beograd u oktobru. U Americi je radio kao producent, glumio na of-Brodveju, osvojio Nezavisnu nagradu u Linkoln centru, kao i muzičku nagradu za izvođača godine od Međunarodnog udruženja. Trenutno radi na nekoliko projekata u Srbiji.

Uskoro počinje snimanje velikog istorijskog projekta a producira ga jedna poznata srpska produkcijska kuća koja iza sebe ima niz uspešnih serija i filmova. Čeka ga naslovna uloga u filmu Lični trener koji se snima na leto u Srbiji u produkciji Fame Solutions. A radiće i kao instruktor glume ovog leta na samom snimanju sa srpskim i slovačkim glumcima na filmu Petrovački klinci.

Da podsetimo, Elizabet Olsen je u tv emisiji izjavila da Srbi nemaju manire i da niko ne treba da dolazi u Srbiju.

"Zapravo nema ničeg jedinstveno srpskog, jer su oni tek oko 13 godina svoja zemlja. Oni nemaju ništa svoje, samo uzimaju od onih koji su u nekom momentu zauzeli njihovu zemlju", izjavila je glumica koja, očigledno, nije neki poštovalac knjiga i obrazovanja, ali ni kulture.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs