Neverovatno

VERA MATOVIĆ (74) ŽIVI U LUKSUZNOJ VILI NA DEDINJU, SVAKO JUTRO TRČI I PAZI ŠTA JEDE: U svađi sa samo jednim kolegom!

Pevačica narodne muzike, Vera Matović, pohvalila se svojim dobrim fizičkim zdravljem

Celebrities
Autor:
VERA MATOVIĆ (74) ŽIVI U LUKSUZNOJ VILI NA DEDINJU, SVAKO JUTRO TRČI I PAZI ŠTA JEDE: U svađi sa samo jednim kolegom!
Foto: Printscreen/youtube/ BN Music Official

Vera Matović ima pune 74 godine, a kaže da za 50 godina karijere nije otkazala nijedan koncert zbog ugroženog zdravlja, niti je ikada morala da ide u bolnicu zbog zdravstvenih problema.

"Srcem sam sve radila, niko na meni nije mogao da primeti da sam neraspoložena ili da imam neke probleme, profesionalac sam i zato me publika voli", rekla je ona, prenosi Lepa i srećna.

"Veliki sam ranoranilac, ustajem oko četiri ili pet ujutru, u zavisnosti od toga kada sam ustala. Odmah oblačim trenerku i obuvam patike, i idem da trčim. Sigurna sam da u ovim godinama malo ljudi to radi, a u kući imam i traku za trčanje koja je tkaođe sastavni deo moje rutine. Najviše volim brzo hodanje, jedino kada imam snimanja i nastupe smanjim ovu moju rutinu, ali obično tako započinjem dan", rekla je ona.

Kada je u pitanju ishrana, Vera Matović kaže da je "naučila" želudac na zdravu hranu.

"Da mi se slučajno desi da pojedem nešto teško, sigurno bi mi bilo loše. Kod kuće doručkujem i ručam laganu, zdravu hranu jer je teško punog stomaka raditi određene stvari. Niti pijem, niti pušim, nemam poroke, pijem puno vode i od voća jedem samo jabuke. Najviše jedem ribu, piletinu, salate... Vodim računa da ne jedem slatkiše", rekla je ona.

Kada je kafa u pitanju, Vera sa suprugom popije samo jednu, jutarnju, ali nikada na prazan stomak.

"Pre toga pojedemo presovane semenke", rekla je ona.

****

Vera Matović je rođena 1946. godine u Čačku. Počela je da nastupa još kao devojčica sa bratom koji je svirao harmoniku. Ipak, njena ozbiljnija pevačka karijera započela je kada je upoznala svog supruga Ratomira Racu Matovića. Venčali su se i dobili sina Milijana i ćerku Violetu. Bračni par Matović ima kuću na Dedinju, elitnom beogradskom naselju.

Iako je na domaćoj muzičkoj sceni prisutna pola veka, za njeno ime se nisu vezali skandali. Raca i Vera su bili i ostali nerazdvojni, a pevačica je jednom prilikom priznala da su joj smetali napisi u tabloidima koji su je povremeno spajali sa drugim muškarcima. Ona ljubomorno čuva svoju privatnost, ali ne krije da je zahvaljujući muzici postigla ono o čemu mnogi sanjaju.

Poznato je da u vili na Dedinju ima umetnička dela vredna više miliona evra, ali i da je neke slike morala da proda kako bi uložila u kuću. Sa većinom kolega sa javne scene je u dobrim odnosima. Međutim, u proleće 2014. godine je došlo do nesporazuma sa Marinkom Rokvićem i njegovom porodicom. Naime, pevačica je poslala pakete pomoći porodicama koje su preživele katastrofalnu poplavu u maju 2014. godine. Njen menadžment je na pakete nalepio Verine postere što je izazvalo revolt kod Rokvića. Nikola Rokvić je tom prilikom izjavio da je njen potez „dno dna“, a Marko dodao da „možeš sa sela na Dedinje, ali selo iz tebe ne može“. Pevačica to nije komentarisala u medijima, ali je kasnije u jednom intervjuu priznala da su je te reči mnogo zabolele, jer se oduvek trudila da pomogne svom narodu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs