sonja todorodić šegrt

PAMTITE JE SA TREĆEG KANALA I STUDIJA B, VOLELI STE NJEN GLAS I STAS: Evo šta danas radi Sonja Todorović Šegrt!

Sonja Todorović Šegrt bila je jedno od najlepših lica "Trećeg kanala" i Studija B, a ova energična novinarka toplog glasa danas radi zanimljivu emisiju

Celebrities
Autor:
PAMTITE JE SA TREĆEG KANALA I STUDIJA B, VOLELI STE NJEN GLAS I STAS: Evo šta danas radi Sonja Todorović Šegrt!
Foto: PrintscreenJutjub/TVKopernikus

Novinarka i voditeljka Sonja Todorović Šegrt mnogima je poznata i po gledanim emisijama koje je radila na TV Studiju B i RTS -u, kao i po kulturno-zabavnoj TV emisiji u privatnoj produkciji "Dobro ti veče".

Treći kanal je ostavio neizbrisiv trag u kulturi urbanog Beograda poslednjih decenija 20. veka. Treći kanal RTS je bio treći program Televizije Beograd, a nastao je 1. jula 1989. godine. Ugašen je 5. maja 2006. godine.

Treći kanal je bio odskočna daska za mnoge novinare, a jedno od prepoznatljivih lica bila je upravo Sonja koja je plenila toplim glasom, vitkim stasom i neposrednim prilozima o kulturi i zabavi. Ovakav način razgovora je ubrzo promenio ponašanje novinara na sivm televizijama.

Sonjin stil su ubrzo imitirale sve televizije

Gde je sada Sonja Todorović Šegrt?

Od 2008. godine je urednik i voditelj na Radio Beogradu, prvo na progradu Radia 202, a onda na Radio Beogradu 2.

Od pre dve godine radi emisiju "Večiti drugi", ali na talasima Radio Beograda možemo je čuti i u emisijama Kulturni krugovi, Na tri vode,Sinoć u gradu..

Emisija "Večiti drugi" je na programu svake subote od 11 sati u živo na talasima Radio Beograd 2. Ovaj radio je 9. februara proslavio 63.rođendan.

Emisija je počela 11.februra 2017.godine na inicijativu glavnog urednika Radomana Kanjevca i urednice Snežane Bićanin.

"Obično imamo od šest do osam zanimljivih ličosti iz kulturnog i javnog života koji su bili gosti Radio Beograda 2. U emisiji "Večiti drugi" biramo najzanimljivije delove razgovora u trajanju od tri minuta. To je retospektiva nedelje ", ističe Sonja.

Kroz emisiju su se mogli čuti sve vodeće ličnosti domaćeg, regionalnog i evropskog kulturnog života . Emisiju prati i veoma dinamična muzika prema izboru muzičkog urednika Predraga Vasića, a pre njega u izboru Ivane Đorđević.

Emisiju su od 2017. godine radile koleginice Sara Arsenović i Nada Babić, a u poslednjh godinu dana emisiju naizmenično radimo Arijana Handan i Sonja.

"U današnje vreme postavlja se često pitanje da li se sluša radio? Međutim, sa pojavom interneta, suprotno očekivanjima, povećala se slušanost radija u celom svetu. Naše emisije možete slušati ne samo u realnom vremenu, nego i naknadno, u bilo koje vreme i na bilo kojem mestu na kome imate internet. Danas ljudi slušaju radio na telefonu, tabletu ili računaru. Po mom mišljenju danas je radio mnogo je življi nego pre deset ili petnaest godina" ističe Sonja.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs