SVE O JOVANI JOKSIMOVIĆ

ONA ĆE OD SADA VODITI NAJUTICAJNIJU NOVINSKU AGENCIJU U DRŽAVI: Ovako je Jovana Joksimović došla do samog vrha!(FOTO)

Jedno je je od najpopularnijih tv lica u našoj zemlji, a od nedavno je i u novoj poslovnoj ulozi!

Celebrities
19:11h Autor:
ONA ĆE OD SADA VODITI NAJUTICAJNIJU NOVINSKU AGENCIJU U DRŽAVI: Ovako je Jovana Joksimović došla do samog vrha!(FOTO)
Foto: ATA Images

Novi glavni i odgovorni urednik Tanjuga je Jovana Joksimović, navodi se na sajtu ove novinske kuće.

"Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih događaja u zemlji, regionu i svetu", kaže Jovana Joksimović.

Rođena 1981. u Beogradu. Završila je Četrnaestu beogradsku gimnaziju, a potom Akademiju umetnosti BK univerziteta, smer menadžment u umetnosti.

Pošto je bila vukovac i đak generacije u osnovnoj i srednjoj školi, roditelji su bili popustljivi prema svim njenim hirovima iz ovog perioda, a jedan od njih je bilo i konzumiranje cigareta. Ipak, preokret u njenom životu je nastao kada je upisala Ekonomski fakultet.

"Tad sam mislila da će to sve tako lako da ide, kao što je išlo lako do tog trenutka, i onda sam shvatila da je fakultet nešto potpuno drugačije, da to nije srednja, a kamoli osnovna škola. Tad sam se susrela sa tim da ja možda i ne moram da dam prvu godinu odmah. Ali, onda mi je bio ukinut džeparac, tako da ja nisam razmažena jedinica. Kad nisam imala novca da odem na piće i kupim cigarete, pošto sam tada već konzumirala, onda sam shvatila da je momenat da ja počnem da radim. Ili te roditelji puste da budeš razmažen i glumiš neku mnogo važnu Beograđanku, pri čemu je tvoj značaj nikakav jer nećeš da se obrazuješ i školuješ, ili te nateraju da radiš. A mene su naterali i da radim i da završim fakultet", ispričala je Jovana u emisiji "Iz profila".

Ističe da je trenirala rukomet u "Radničkom".

Jovana Joksimović, Željko Joksimović
foto: Kurir / Zorana Jevtić

"Rukomet sam trenirala osam godina. Kada su sve devojčice išle na ritmičku gimnastiku, balet… moje drugarice i ja smo izabrale rukomet. Radnički nam je bio blizu i tako smo iz radoznalosti počele da treniramo. Međutim, meni se to dopalo. Tada smo vodile život pravih sportista – pripreme dva meseca, dva puta dnevno treninzi, polagalo se mnogo nade u naš tim – Radnički. Tada sam imala deset kilograma više nego sada, tako da je bilo normalno da treniram neki sport, neženstven. Ali, kad je trebalo da se profesionalno bavim time, da potpišem ugovor koji me obavezuje nekoliko godina, prestala sam da treniram", rekla je 2020. za Blic Jovana.

Televizijsku karijeru počela je 2001. godine, kada ju je kao novo lice otkrio tadašnji glavni i odgovorni urednik BK televizije, a potom RTS-a Aleksandar Tijanić.

"Na nagovor majke otišla je na razgovor za posao u medijima, kako bi se bavila marketingom, ali je i nju samu iznenadila ponuda da stane pred TV kamere, naročito nakon što ju je prva televizija koja ju je angažovala odbila zbog ‘govorne mane’, odnosno nečistog izgovaranja slova Š i Ž."

Na BK televiziji radila je autorske emisije o filmu "Trejler" i "Blokbaster".

Jovana Joksimović
foto: Kurir / Dragan Kadić

Nakon dve godine uređivanja emisije o filmu, stigla je ponuda da radi jutarnji program na RTS-u, ali tada ju je presekao komentar tadašnjeg urednika Aleksandra Tijanića.

"Srđan mi je potreban da bude pametan, a ti samo da budeš lepa. Samo ti lepo reci ‘Dobro jutro’ i ‘Doviđenja’, i budi lepa. Nisam te zvao da budeš pametna", rekao je Joksimovićevoj na početku voditeljske karijere medijski mag, sa namerom da u njoj probudi inat i iz nje izvuče maksimum, što je i sama Jovana shvatila godinama kasnije radeći sa njim.

Od 2005. do 2010. vodila je jutarnji program na RTS-u.

Kada je 2005. sa još nekoliko voditeljki BK televizije prešla na RTS ‘zli jezici’ su je optužili da se tu našla samo zbog ličnog poznanstva s Tijanićem. Međutim, Jutarnji program koji je vodila sa kolegom Srđanom Predojevićem vratio je RTS u vrh gledanosti kada su u pitanju prepodnevni termini.

U maju 2008. sa Željkom Joksimovićem vodila je Eurosong, koji je te godine održan u Beogradu.

Jovana Joksimović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

"Rad na toj popularnoj muzičkoj fešti pružio mi je najveći dosadašnji profesionalni izazov, dragoceno iskustvo i nagradio me je uspehom. Još skupljam utiske zbog velikog značaja te manifestacije. Poslovna euforija koju sam tada osećala teško da može više ikada da mi se ponovi. Taj muzički događaj u Srbiji bio mi je i poslovna i privatna prekretnica. Kad danas kažem ‘Evrovizija’, prvo pomislim na možda najlepšu stvar koja mi se tada desila… Upoznala sam mog sadašnjeg supruga", izjavila je Jovana za magazin Žena.

U martu 2010. prešla je na TV Pink, gde je, zajedno sa Srđanom Predojevićem, vodila emisiju: "Dobro jutro: Jovana i Srđan". U martu 2018. prešli su na TV Prva gde su do septembra 2020. vodili "Jutro sa Jovanom i Srđanom".

Ali, usledio je vrlo neprijatan razlaz...

"Televizijska voditeljka Jovana Joksimović oglasila se na društvenoj mreži Instagram i navela da ona i njen kolega Srđan Predojević danas nisu znali da li su zaposleni na Prvoj televiziji, jer nisu dobili obaveštenje o prekidu radnog odnosa", vest je koja je kao bomba odjeknula pre nekoliko meseci.

"Srđan Predojević i ja danas zaista dugo nismo znali da li smo zaposleni na Prvoj TV, jer nikakvo obaveštenje o prekidu radnog odnosa nismo dobili, ni pismeno, ni usmeno, osim ako se u ‘obaveštenje’ ne računa to što je ‪u ponedeljak ujutru‬ obezbeđenje fizički onemogućilo Srđanu da uđe u zgradu Prve TV i obavi svoj posao. Tek posle Instagrama on je dobio rešenje o otkazu, a ja izgleda ‘upozorenje pred otkaz’!?", objavila je tada voditeljka.

Željko Joksimović, Jovana Joksimović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

U decembru 2020. objavila je da će na televiziji K1, koja je u vlasništvu njenog supruga Željka Joksimovića, voditi jutarnji program pod nazivom "UranaK1".

"Lagala bih kada bih rekla bilo šta drugo nego da sam, istog trenutka kada je Željko prvi put pomenuo ideju da pokrene televiziju, videla sebe na njoj. To je isto kao da vaš muž počne da uvozi neke fenomenalne cipele, a vi se pravite da nećete da ih probate i kupite. Naravno da mi se ideja svidela i da je rodila i niz drugih u mojoj glavi, šta bih tu mogla da radim", rekla je Joksimović i otkrila zašto je odustala od najavljene tužbe protiv čelnih ljudi TV Prva.

"To bi bilo kao da patim za starim nameštajem, bavim se njegovom sudbinom, iako ga nikada više neću koristiti. Došla sam u novu kuću, moju kuću i ona mi je priroritet. Prašinom na starudiji neka se bave drugi",

U martu 2021. postala je glavna i odgovorna urednica Tanjuga, najveće i najuticajnije novinske agencije jo iz vremena bivše Jugoslavije.

"Čast mi je što ću biti na čelu tima najboljih novinara u državi. Privilegija je dobiti mogućnost da nastavimo tradiciju dugu skoro 80 godina. Cilj nam je da budemo tačni, najbrži, objektivni i kredibilni. Sigurna sam da će Tanjug i ubuduće biti okosnica svih važnih događaja u zemlji, regionu i svetu’, rekla je Jovana Joksimović za Danas.

(Stil.kurir.rs/Istinomer)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs