Životna priča

GDE JE BIO MARKO, KADA SU HAPSILI SLOBU: Od 2000. godine, njegov život postaje misterija!

Privilegovani tatin sin, je rečenica koja najbolje opisuje Marka Miloševića. Ali šta se desilo sa njim kada je Sloba izgubio moć?

Celebrities
10:15h Autor:
GDE JE BIO MARKO, KADA SU HAPSILI SLOBU: Od 2000. godine, njegov život postaje misterija!
Foto: Printscreen/youtube/ Tanjacharmed94

Kada je umrla Mira Marković, na njenoj sahrani pojavio se samo sin Marko. Udovica Slobodana Miloševića poslednje dane svog života je provela kao politička izbeglica u Moskvi. Njena ćerka, Marija Milošević nije došla na sahranu iz razloga zato što nije imala putnih isprava.

Nakon smrti, Mira je kremirana, a mediji su tih dana najviše pisali o Marku Miloševiću, sinu bivšeg predsednika.

Gde je bio Marko Milošević sve ove godine?

"Privilegovani "tatin sin" žario je i palio Srbijom i SR Jugoslavijom devedesetih godina prošlog veka, dok je njegov otac Slobodan Milošević bio predsednik Srbije i SRJ. Marko je pobegao iz zemlje svega nekoliko sati

pošto je Milošević svrgnut, 5. oktobra 2000. godine," pisao je Blic o Marku Miloševiću.

Dok je narod smatrao da je deci Slobodana Miloševića i Mirjane Marković sve dopušteno, kako zbog moćnih roditelja, tako i zbog uticaja i novca, bivši predsednik Jugoslavijie je bogatstvo svog sina obrazlagao sada već čuvenom izjavom da je Marko bio vredan i da je "nosio gajbice". Osim što se zna da je u Srbiji posedovao diskoteku "Madona" i "Bambilend" u Požarevcu i lanac parfimerija, mlađi Milošević je slovio za veoma nasilnu ličnost, a postojala je i sumnja da je sa kriminalnim grupama švercovao cigarete.

Mlađi Milošević odlazi u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, samo nekoliko sati posle svrgavanja njegovog oca s vlasti. Mirjana Marković je za njim otišla u Rusiju u februaru 2003, neposredno pred ubistvo premijera Zorana Đinđića. O njegovom životu nakon bega iz zemlje poznato je veoma malo. Zapravo, njegov lik jedva da se pojavljivao u medijima nakon smrti Slobodana Miloševića, dakle od kada je imao 32 godine.

Povodom života van zemlje, postoji mnogo zvanično nepotvrđenih informacija, poput toga da Marko Milošević ima stan u Moskvi, mada je, navodno, često boravio u kući od 300 kvadrata svoje majke Mirjane Marković koja se nalazi u elitnom naselju nedaleko od Moskve. Takođe, govorilo se da je sa jednom Ruskinjom pre više od decenije dobio ćerku, piše Blic.

Nevenčana supruga Marka Miloševića Milica Gajić i njegov sin, koji nosi isto ime kao i otac, žive u Srbiji, tačnije - Požarevcu. Prema informacijama Marko stariji je svom sinu prepisao kuću za koju se svojevremeno govorilo da je želeo da je proda za milion evra.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs