Biografija

MARIJA MILOŠEVIĆ (56) SE UDAVALA DVA PUTA, ALI DECE NIJE IMALA:U prvi brak ušla sa 18 godina, sa znatno starijim čovekom

Sinoć smo gledali početak mini serije "Porodica" koja se bavi životom porodice Milošević, a prva epizoda je već stigla da uzburkala stara sećanja.

Celebrities
09:42h Autor:
Foto: Printsceen/ youtube/ Azra Redžić Radulović

Najviše pažnje privukla je glumica Tijana Marković, koja glumi Mariju Milošević. Zbog njene izvanredne glume, podsetimo se životne priče Marije Milošević:

Marija Milošević je napustila Srbiju 2001. godine, odmah nakon što je njen otac Slobodan Milošević izručen Hagu.

Živela je prvo u Nikšiću, a zatim se preselila na Cetinje, u naselje Bogdanov kraj gde živi povučeno i kako kažu njeni prijatelji, slabo izlazi. Bila je u braku sa Slobodanom Bulatovićem, turističkim inspektorom sa Cetinja koji je, kako su pisale "Novosti", jedna od retkih osoba koja je posećuje. Njihov brak trajao je dve godine, a ona je nakon razvoda ostala na Cetinju. Na popisu stanovništva upisala se kao Crnogorka, piše Blic Žena.

Marijin prvi suprug bio je Nikola Mišljenović, bivši diplomata, koji je preminuo 2014. godine u 62. godini. Marija je imala 18 godina kad se udala za gotovo deceniju i po starijeg Mišljenovića. Bili su tri godine u braku, za to vreme on je bio u diplomatskoj službi u Japanu.

"Čovek sam u godinama, a nemam ni kučeta ni mačeta, ni porodicu, ni decu, niti posla, plate i penzije", izjavio je Mišljenović za Kurir i o bivšoj supruzi rekao: "Nisam uspeo da je zadovoljim, a mnogo sam je voleo, i upravo zato želeo sam joj sreću".

Marija Milošević je 1. aprila 2001. u vili Mir na Dedinju pucala iz pištolja na istražnog sudiju Gorana Čavlinu i ljude koji su bili sa njim, a kasnije se branila da je "pucala u modro plavo nebo" i da je pre toga popila tablete za smirenje i dosta alkohola, kao i da nikoga nije htela da povredi.

Protiv nje je iste godine pokrenut krivični postupak i optužena je za izazivanje opšte opasnosti i nelegalno držanje pištolja. Saslušana jei dala je odbranu, ali je onda pobegla u Crnu Goru. Krivično delo neovlašćenog posedovanja oružja, za koje je bila optužena, zastarelo je pre 14 godina, dok je proces vezan za samu pucnjavu komplikovaniji.

Krajem septembra 2002. godine Marija Milošević bila je osuđena na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine. Njen advokat je uložio žalbu koju je sud prihvatio pa ukinuo presudu. Sredinom novembra 2004. godine počelo je ponovljeno suđenje, ali se ona nije odazvala na pozive zbog čega je 2006. izdata poternica za njom.

Izjavljivala je da nije u kontaktu s majkom i bratom. Navodno su bili u sukobu oko toga gde će biti sahranjen Slobodan Milošević, čiji se grob nalazi u dvorištu porodične kuće u Požarevcu (Milošević je sahranjen 18. marta 2006. nedelju dana nakon smrti).

Mirjana Marković preminula je 2019. u 77. godini u Rusiji, gde je živela od 2002. godine. Marković je napustila Srbiju nakon što je njen suprug isporučen Međunarodnom krivičnom tribunalu u Hagu gde mu se sudilo zbog ratnih zločina i genocida počinjenih tokom ratova na Balkanu 1990-tih. Bila je nedostupna pravosudnim organima naše zemlje i za njom je 2005. godine raspisana međunarodna poternica. Zbog toga nije prisustvovala Miloševićevoj sahrani.

Mirjana Marković i Slobodan Milošević u braku su pored ćerke Marija dobili i sina Marka koji sa suprugom Milicom Gajić i njihovim sinom Markom živi u Rusiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...