Tuga

Megan Markl (39) doživela pobačaj: Dok sam držala sina u naručju, osetila sam da gubim drugo dete!

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, otkrila šokantne detalje pobačaja i tuge kroz koju je prošla

Celebrities
11:40h Autor:
Megan Markl (39) doživela pobačaj: Dok sam držala sina u naručju, osetila sam da gubim drugo dete!
Foto: Profimedia

Najnoviju, šokantnu ispovest Megan Markl: Naime ona je ispričala kako je u julu ove godine pretrpela pobačaj. Opisala je to iskustvo kao "gotovo nepodnošljivu tugu koju su iskusili mnogi, a o kojoj malo ko priča."

Primetila je da "uprkos zapanjujućem zajedništvu koje bol donosi," ova tema ostaje tabu te da je "prožeta (neopravdanom) sramotom i usamljenim tugovanjem".

Zbog toga je odlučila da govori o tome kako bi podstakla druge da čine isto, slušaju i olakšaju teret sebi i drugima.

"Dok sam držala svoje prvorođeno dete, znala sam da je to momenat kada gubim drugo," otkrila je vojvotkinja od Saseksa. Kaže da je taj dan započela kao i svaki drugi, pre nego što je osetila oštar bol u stomaku i odmah shvatila da će izgubiti bebu.

"Bilo je to julsko jutro koje je počelo uobičajeno kao i bilo kog drugog dana: Napravite doručak. Nahranite psa. Uzmete vitamine. Pronađete tu čarapu koja nedostaje. Podignete bojicu koja se otkotrljala ispod stola. Zavežete kosu u rep pre nego što uzmete sina iz krevetića.

Nako što sam mu promenila pelenu, osetila sam oštar grč. Čučnula sam sa njim u naručju i počela sam da pevam uspavanku, kako bih nas oboje smirila. Vesela melodija je bila suprotnost mom osećanju da nešto nije uredu. Znala sam, dok sam držala svoje prvorođeno dete da gubim drugo."

Megan je prebačena u bolnicu, gde su ona i Hari završili zagrljeni i shrvani bolom.

"Osetila sam njegov dlan i poljubila mu prste, mokre od naših suza," napisala je. "Gledajući u hladne bele zidove, oči su mi zasuzile. Pokušala sam da zamislim kako ćemo se izvući.

Izgubiti dete zanči nositi gotovo nepodnošljivu tugu, koju su mnogi iskusili, a malo ko priča o njoj. U bolu gubitka, suprug i ja smo otkrili da će od 100 žena, njih 10 do 20 pretrpeti pobačaj. I uprkos tome, ovo ostaje tabu."

"Neki su hrabro podelili svoje priče, otvoril vrata, znajući da kada jedna osoba govori istinu, to daje dozvolu svima nama da učinimo isto. Saznali smo da kada ljudi pitaju kako je bilo kome od nas i kada slušaju naše priče, otvorenog uma i srca, teret tuge često postaje lakši - za sve nas. Kada smo pozvani da podelimo svoj bol, zajedno činimo prve korake ka lečenju," rekla je Megan Markl.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs