sve što treba da znate o američkoj prvoj ćerki

Ko je ćerka Džil i Džoa Bajdena: Tragično je izgubila brata, a njena prošlost obavijena je mračnom tajnom!

Ivanku Tramp će na mestu prve ćerke zameniti Ešli Bajden, jedino dete Džil i Džoa Bajdena. Javnost u Americi, ali i širom sveta upoznala ju je i dok je njen otac obavljao dužnost potpredsednika SAD, u administraciji Baraka Obame

Celebrities
10:30h Autor:
Ko je ćerka Džil i Džoa Bajdena: Tragično je izgubila brata, a njena prošlost obavijena je mračnom tajnom!
Foto: Profimedia

Novoizabrani američki predsednik Džo Bajden će 20. novembra svečano položiti svoju predsedničku zakletvu, a u tom će trenutku uz njega biti supruga Džil Bajden i njihova ćerka Ešli, kao i sin Hanter iz prvog braka.

Upravo Ešli Bajden će postati nova američka "prva ćerka", koja će tako naslediti Ivanku Tramp.

Ešli je odrasla okružena politikom i pod budnim okom braće Hantera i Boa, koji je preminuo od raka 2015. Hanter i Bo su Bajdenovi sinovi koje je imao sa Neilom, koja je preminula u saobraćajnoj nesreći 1972. godine zajedno sa njihovom ćerkicom Naomi.

Životna priča Džil Bajden, buduće prve dame Amerike: Džoa je upoznala na slepo, 5 puta je prosio!

foto: Profimedia

Američki mediji pretpostavljaju kako se Džil koja je ugledna profesorka ne planira odreći svoje uspešne karijere, a da će na mesto na svetskoj sceni nakon inauguracije zauzeti upravo 39-godišnja Ešli.

"Ešli dosad nije bila u centru pažnje jer nije bila sprema za to, a nije pokazivala ni volju. Kada je Džo bio potpredsednik za vreme mandata Baraka Obame imala je nekih problema i nije se isticala. Ali, sada će doći na svoje kao Prva ćerka, i ta će funkcija u novoj upravi biće važna kao i u prošloj. Ivanka je imala sopstvenu kancelariju, putovala je svetom u društvu oca, imala je veliki uticaj na njega, a uspela je da sklopi i neke bitne poslove. Na neki način bila je očeva desna ruka. To možete očekivati i od Ešli", izjavio je medijima izvor iz Vašingtona.

2013. godine, svi su pričali kako je Hari previše blizak sa Džil Bajden: A oni se nisu razdvajali! (FOTO)

foto: Profimedia

Kada je izgubio ženu i sina u tragičnoj nesreći, a onda se oženio sa Džil, 1981. na svet je došla njihova ćerka Ešli, koju su odgajali daleko od očiju javnosti.

Ono što je poznato jeste da se bori za očuvanje okoline deli društvena uverenja svojih roditelja. Još kao dete otkrila je postojanje kozmetičkog brenda Bonne Bell koji je svoje proizvode testirao na životinjama pa je ju otac ohrabrio da im napiše pismo tražeći da promene politiku poslovanja, probudivši tako njen interes za okolinu, a posebno za zaštitu delfina.

Diplomirana je socijalna radnica, a to zvanje stekla je na Univerzitetu Pensilvania.

Postala je direktor delaverskog Centra za pravdu gde je radila na reformi krivičnog sistema i gde je pokrenula programe obrazovanja, pomoći žrtvama nasilja.

Uz to, pre tri godine pokrenula je liniju dukserica, inspirisanu bratom Boom, a prihod od njihove prodaje namenila je lokalnim humanitarnim organizacijama u Delaveru. Majice imaju logo LH sa strelom, kao omaž preminlom bratu.

Ali njena prošlost krije i neke mračne strane.

foto: Profimedia

"Ešli je zenica oko svog oca, ali imala je mnogo problema, problema s zavisnošću od droge", otkrio je izvor blizak porodici.

Problemi su počeli nakon što navodno 1999. godine uhapšena zbog posedovanja marihuane, ali presuda nije nigde zabeležena. Zatim je 2002. godine ponovo uhvaćena zbog navodnog ometanja policijskog službenika u obavljanju dužnosti. Sedam godina kasnije dok je njen otac bio na funkciji potpredsednika Amerike procurio je video u kojem se čini kako Ešli puši kokain na crvenu slamku, što su objavili svi američki tabloidi.

New York Post je u to vreme pisao kako vlasnik snimka za njega traži čak dva miliona dolara, ali do objave ipak nije došlo zbog visoke cene.

Ne prestaju poređenja između Džil Bajden i Melanije Tramp: Evo koji detalj iz prošlosti im je zajednički!

foto: Profimedia

2010. godina bila je ključna za njen oporavak. Tada je upoznala 14 godina starijeg plastičnog hirurga Hovarda Kerina, s kojim je danas u srećnom braku.

Venčali su se 2012. godine na vrhu jedne od litica u Kaliforniji, a pred oltar ju je odveo otac Džo.

Poslednjih 15 godina radi kao socijalna radnica za decu, mlade i njihove porodice u Delavareu i bavi se njihovim udomljavanjem i brizi o mentalnom zdravlju.

Ne krije da ju je smrt preminulog brata slomila, te da je prolazila kroz jedan težak životni period.

"Bio je moja snaga. Njegov rak me je bacio na kolena. Nisam imala izbora nego krenuti napred, ići dalje za svojim snovima", izjavila je jednom prilikom.

Takođe, otkrila je i da ne bi imala ništa protiv bavljenja javnim poslom:

"Moj otac radi u javnoj službi tokom celog mog života, majka mi je učiteljica u javnoj školi. To mi je zapisano u DNK-a".

Od tog trenutka trebalo je proći još tri godine pre nego što je Ešli zakoračila na političku scenu, u ime svog oca. Naime, početkom ove godine održala je govor na Demokratskoj nacionalnoj konvenciji.

Može li Džil Bajden(69) da stane na modnu crtu Melaniji Tramp (50)? (FOTO)

foto: Profimedia

"Biće stabilan, ponašaće se prema svima s poštovanjem bez obzira na to ko ste. Voleće vas svim svojim srcem. On je dobar čovek", izjavila je ponosno tada.

Džo se sada priprema da preuzme ulogu predsednika, a njegova ćerka da zauzme važno mesto u javnom životu.

"Ova prva ćerka biće iznenađenje za ceo svet. Zna ko je i šta je i šta želi postići. Ona je jedna jaka sila. Dugo se osećala ranjivo i nije imala snage da zakorači u centar zbivanja, ali ovo je njeno vreme i imaće puno toga da kaže. Mnogo toga je prošla u životu i to joj daje dozu empatije prema drugima. Od nje možete očekivati samo najbolje", poručio je upućeni izvor iz Vašingtona.

Jednog sina sahranio, drugi mu kvari imidž: Ko je sin Džoa Bajdena? Dobio dete sa striptizetom, bori se sa demonima?

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs