IZVINJAVA SE

Prošle godine je prešla na Islam i zgrozila svet rasističkom izjavom: Evo kako se kontroverzna Šinejd O'Konor sada brani! (FOTO)

Slavna irska pevačica poznata po brojnim kontroverzama u karijeri odlučila je da je da uputi izvinjenje svima koje je povredila spornim tvitom

Celebrities
Autor:
Prošle godine je prešla na Islam i zgrozila svet rasističkom izjavom: Evo kako se kontroverzna Šinejd O'Konor sada brani! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kontroverzna pevačica Šinejd O'Konor (52) poznata po obrijanoj glavi prošle godine je preuzela islamsku veru, te je promenila ime u Šuhada Davit.

Slavna irska pevačica koja se proslavila upečatljivom obradom pesme 'Nothing Compares 2U' je tada na Tviteru ponosno objavila da je postala Muslimanka. Ali, jednim tvitom je zgrozila svet rasističkom izjavom.

"Više nikada ne želim da provodim vreme sa belcima (Ako se tako nazivaju oni koji nisu Muslamani. Odvratni su" napisala je Šinejd.

Sada pevačica tvrdi kako je sporni tvir bio upućen hejterima koji su se okomili na nju i zbog kojih je odlučila da pređe u Islam.

"Okidač su bili islamofobički istupi usmereni prema meni i izvinjavam se svima koje sam povredila", napisala je na Tviteru.

Pronađena nestala pevačica: Ispituje se zdravstveno stanje Šinejd O'Konor

Inače, to nije prvi put ni da je O’Konor promenila svoje ime, niti da je javno govorila o veri.

1992. godine napravila je veliki skandal kada je pocepala fotografiju pape na prenosu uživo na američkoj televiziji, a kasnije je rekla da je to učinila zato što postoje brojna svedočenja da je Rimokatolička crkva seksualno zloupotrebljavala decu. Sedam godina kasnije se zaredila u jednoj odmetnutoj crkvi u Lurdu.

Rimokatolička crkva, koja ne dozvoljava ženama da budu sveštenici, nije priznala taj obred. Borila se i sa mentalnim problemima, prolazila kroz ozbiljnu životnu krizu koja je kulminirala kada je objavila video snimak na kojem kaže da je sklona samoubistvu i da živi sama u jednom jeftinom hotelu u NJu DŽerziju.

foto: Profimedia

Nakon toga, objavila je da će promeniti ime u Magda Davit, jer „Šinejd O’Konor više ne postoji“ i zato što „ne želi više da nosi to patrijarhalno ime“ i hoće da se „oslobodi roditeljskih kletvi“.

Iako je njeno prihvatanje islama propraćeno kritikama i antimuslimanskim opaskama, ono je sa dobrodošlicom prihvaćeno u islamskom svetu.

Predozirala se lekovima: Šinejd O'Konor pokušala samoubistvo!

(Stil.Kurir)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs