Duša od čoveka

Džon Bon Džovi, čovek velikog srca: Evo kako on pomaže ljudima svaki dan! (FOTO)

Njegov cilj je da se prekine krug siromaštva

Celebrities
Džon Bon Džovi, čovek velikog srca: Evo kako on pomaže ljudima svaki dan! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džon Bon Džovi je popularni pevač, glumac, politički aktivista i veliki humanitarac. Nedavno je otvorio dva restorana u kojima ljudi koji su gladni, a nemaju novac, mogu dobiti besplatan obrok.

"Svi su dobrodošli za naš sto"

"Soul Kitchen" je ime za neprofitnu organizaciju koju je osnovao Bon Džovi. Ovde ne postoje cenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti, mogu da ostave 20 dolara, dok oni koji nemaju sredstava, mogu da jedu besplatno, a kasnije mogu da volontiraju u kuhinji. Prema podacima, 51 % obroka je plaćeno donacijama, a preosalih 49% je pokriveno dobrovoljnim radom.

Zbog toga je moto ovog restorana: Svi su dobrodošli za naš sto!

Džon Bon Džovi uživa u ljubavi sa istom ženom 40 godina: Netipična životna priča legendarnog rokera! (FOTO)

Bon Džovi obožava Nju Džerzi

Prvi ovakav restoran otvoren je u oktobru 2011. godine, upravo u Nju Džerziju. U ovom gradu je rođen Bon Džovi. Drugi restoran je otvoren 2016. godine, u području koji je nastradao od udara uragana Sendi.

"Naša misija je oduvek bila da utičemo na pozitivne promene i da se bavimo pitanjima gladi i beskućništva," objasnio je pevač.

"Na našem meniju nema cena. Dakle, ako ste u mogućnosti vi ćete učestvovati u našem radu: možete da brišete stolove, perete suđe ili radite u našim baštama."

Razvratan život ga koštao najveće ljubavi: Svi životni brodolomi Leonarda Koena! (FOTO)

Rezervacija ne postoji, a stolovi se dele sa strancima

Rezervacija ne postoji, kako ko dođe, tako se seda po redu pa možete da dobijete mesto pored potpunog stranca, što doprinosi toploj i prirodnoj atmosferi.

Robert de Niro: Nakon 50 godina braka, pogledao sam svoju suprugu i rekao joj...

U restoranu su uvek tri glavna jela, pripremljena od organskih i hranljivih sastojaka

Na meniju su uvek tri glavna jela, inspirisana američkom kuhinjom. Meni se menja svakih 10 dana. Prvo jelo se sastoji od supe ili salate. Glavno jelo se pravi sa belim ili crvenim mesom ili ribom, ali dostupne su i vegetarijanske opcije. I na kraju tu je desert, koji se razlikuje od sezone. Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

Cilj je prekinuti krug siromaštva

Pored restorana sa besplatnim obrocima, Fondacija Džon Bon Džovi je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane.

Ovaj fond koji su osnovali pevač i njegova supruga ima jasnu misiju: Prekinuti krug gladi, siromaštva i beskućništva i to razvijanjem partnerstva, kreiranjem programa i obezbeđivanjem bespovratnih sredstava za podršku inovativnim društvenim organizacijama."

Sve što niste znali o Džon Bon Džoviju:

Njegova majka, Kerol Šarkej, bila je prva zečica na naslovnici Plejboja. Ona je odgovorna za sinovu ljubav prema muzici.

Ima izuzetno osetljive oči na duvanski dim i svetlost, zbog čega često nosi sunčane naočare.

Obožavatelj je Frenka Sinatre. Svaki put kad nastupa, sliku Frenka Sinatre drži u ormariću.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs