Proverite

Oblik, dužina i širina: Koje su prosečne proporcije vagine?

Spoljašni deo vagine, koji okružuje male usne, prosečno je dug oko 8.1 centimetar, ali je raspon njegove veličine veći, velike usne mogu da budu duge od 4,5 do 11,5 centimetara.
Medicina
20:44h Autor:
Oblik, dužina i širina: Koje su prosečne proporcije vagine?

D li ste se ikada pitali koje su prosečne proporcije ženskog polnog organa i njegovih delova?

Istraživanja su dala odgovor - evo zanimljivih brojki pomoću kojih možete proveriti da li vaša vagina spada u okvire prosečne veličine klitorisa, malih i velikih usana, kao i vaginalnog kanala.

11 saveta kako da održavate vašu vaginu zdravom, pročitajte OVDE - Pravilan redosled u seksu je jako važan!

Vaginalni kanal

Vagina je vrsta mišića, koja se kao i svi ostali mišići našeg tela steže i opušta. Opuštanje može da bude posledica porođaja ili nedostatka vežbi, pa se kao efikasno sredstvo za jačanje njene elastičnosti preporučuju Kegelove vežbe, a kako se one izvode, saznajte OVDE.

Tokom seksa vagina se širi, a broj seksualnih odnosa, iako mnogi veruju da utiče na njenu veličinu, nema takav efekat. Studija u kojoj je učestvovalo 200 žena pokazala je da je vaginalni kanal u proseku dug 9,6 centimetara, a da njegova širina iznosi od dva i po do tri i po centimetra.

Vagina i neprijatan miris - Zbog čega nastaje i kako ga se rešiti, saznajte OVDE.

Velike usne

Spoljašnji deo vagine, koji okružuje male usne, prosečno je dug oko 8,1 centimetar, ali je raspon njegove veličine veći, velike usne mogu da budu duge od 4,5 do 11,5 centimetara. Njihova dužina nije u vezi sa veličinom vagine, a tokom godina se smanjuje.

Očuvajte vaginalnu floru i sprečite infekcije - Ključna pravila intimne higijene!

Male usne

Unutrašnje usne, koje okružuju sami otvor vagine, različite su širine na levoj i desnoj strani. Leva mala usna je široka oko dva centimetra, a desna oko jedan centimetar i devet milimetara. Njena prosečna dužina iznosi četiri centimetra, a prosečna dužina desne strane je oko tri centimetra i osam milimetara.

Klitoris

Prosečna širina klitorisa je oko 0.8 centimetara, a prosečna dužina ( u rasponu od četiri milimetra do četiri centimetra) kreće se od dva milimetra do dva i po centimetara. Veličina klitorisa nema uticaj na intenzitet zadovoljstva.

Neverovatne činjenice o klitorisu pročitajte OVDE - Tokom života raste!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs