Seksi i privlačna

Zašto žene vole muškarce sa bradom: Simbol moći i mudrosti, odlika opasnog momka!

Razlog je možda to što se brada vekovima povezivala sa mudrošću, moći i zrelošću, kao i oličenjem zločestih i opasnih muškaraca
Zanimljivosti
23:42h Autor:
Zašto žene vole muškarce sa bradom: Simbol moći i mudrosti, odlika opasnog momka!
Foto: Shutterstock

Iako se često može čuti da se žene žale na bradu svog izabranika koja ih bode i grebe, čini se da nežno i sveže obrijano lice jačeg pola ipak nije prioritet kada je reč o izgledu muškarca.

Zašto ih toliko privlače, nije poznato, ali objašnjenje možda leži u istoriji i najstarijim simbolima i značenjima vezanih za bradu i brkove.

Kako izgleda kada muškarci reše da se poigraju i u brade stave cveće, pogledajte OVDE.

Istorija brade i brkova

S obzirom na to da se trendovi menjaju velikom brzinom, samo je pitanje vremena kada će se istorija ponoviti - brada i brkovi nekada su bili simboli moći! U srednjem veku je postojalo nepisano pravilo po kom se smatra da je doticanje brade drugog muškarca velika uvreda. Isto tako, gotovo da nije postojao kralj koji se nije dičio svojim dugim dlakama na licu.

"Opasni momci"

Istraživanja su pokazala da 98 odsto muškaraca sa Forbsove liste 100 najbogatijih nema bradu. Sa druge strane, čak 98 odsto svetskih motorista, kauboja, ratnika i ostalih "opasnih momaka" ima ili je imalo bradu ili brkove. S obzirom na to da žene uglavnom vole "zločeste" muškarce, dalje ništa ne treba govoriti.

OVDE pogledajte fotografije 15 seksi bradonja zbog kojih su i žene pratile prvenstvo u fudbalu!

Moć bradatih muškaraca

Nekada je muškarac sa bradom bio simbol mudrosti, a naučnici tvrde da ta činjenica važi i dan danas. Naime, istraživanje je pokazalo da žene u kriznim situacijama imaju više poverenja u bradate i muškarce sa brkovima. Stručnjaci taj fenomen povezuju sa mudrošću i zrelošću koje simbolišu dlake na licu.

Brada od tri dana

Sve više studija izvodi isti zaključak - žene padaju na trodnevnu bradicu, poput one koju nosi Džordž Kluni i smatraju da je to jako seksi.

Neverovatnu reakciju devojčice kada je tata obrijao bradu, pogledajte OVDE.

Žene najviše vole bradu od 10 dana

U anketi u kojoj su učestvovale samo žene, prikazane su četiri fotografije istog muškarca u različitim fazama puštanja brade i to od sveže obrijane pa sve do prave, guste brade. Kako je vreme nakon brijanja prolazilo, rezultati su bili sve bolji - više od polovine ispitanih žena je za najlepšu fotografiju odabralo onu sa bradom od desetak dana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs