Skandal u Poljskoj

Noć sa prostitutkom poslanik naplatio od parlamenta

Opozicioni poslanik dospeo je u medije najpre kao meta ucene mlade prostitutke kojoj nije platio za usluge, a potom se skandal rasplamsao informacijom da je od parlamenta naplatio noćenje s njom
Vesti
18:14h Autor:
Ilustracija, Foto: Ilustracija: Shutterstock

Poslanik opozicione desnice Pjotr Šeliga nije se stideo da naplati od poljskog parlamenta kao poslanički trošak noćenje u hotelu s prostitutkom, a javnost za to ne bi ni saznala da prostitutka nije počela da ga ucenjuje.

 

Šeliga, poslanik manje stranke desnice u donjem domu parlamenta, nije platio krajem 2012. godine za seks Magdaleni I, a ona je, kada je na televiziji videla da je njen neplatiša poslanik parlamenta, ponudila novi susret i snimila je tajno njihove intimne scene u sobi jednog hotela u Lublinu.

 

Mlada pravnica koja se bavi i prostitucijom zajedno sa drugovima koji su joj pomogli da snimi seks sa poslanikom, tražila je od njega 1.250 evra da snimak ne objavi. Poslanik, međutim, nije hteo da se pomiri sa ucenjivanjem, tajno je snimio razgovor sa ucenjivačima i stvar prijavio policiji.

 

Na njegovu žalost, afera je dospela u medije, a Šeliga, koji je računao na razumevanje svojih kolega poslanika, umesto toga našao se na meti kritika šta je kao porodični čovek tražio s prostitutkom i još joj povrh svega nije platio za uslugu.

 

Stranka ga je pre nedelju dana suspendovala do daljnjeg, a dnevnik Žečpospolita objavio je sada još neprijatniji detalj skandala - da je svoje noći s prostitutkama naplatio kao poslanički trošak od Sejma. Kancelarija Sejma potvrdila je da je isplatila poslaniku 155 evra za noćenja u hotelu Luksor, 19. decembra 2012. godine, ukupno tri noćenja, uključujući i noć koju je prema dokazima policije proveo s prostitutkom optuženom za ucenu.

 

Kancelarija Sejma se brani da nema mogućnost da novac ne isplati do ukupne sume od 1.900 evra godišnje, ako pokaže račun i izjavi da je hotel koristio u vezi s poslaničkim mandatom.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...