Neverovatno

Građani šokirani: Pored kontejnera pronašli kajmana!

Pretpostavlja se da je neko kajmana nabavio kao malog slatkog ljubimca, a kada je porastao i možda i ugrizao nekog od ukućana, jednostavno su ga izbacili kraj kante za smeće
Vesti
00:34h Autor:
Građani šokirani: Pored kontejnera pronašli kajmana!
Foto: Thinkstock

U kutiji od banana, pored kante za smeće na šetalištu u Čenstohovi na jugu Poljske, šokirani prolaznici otkrili su napuštenog mladog kajmana kako sedi i posmatra šetače. Društvo za zaštitu životinja primilo je hitnu prijavu da u kartonskoj kutiji sedi neka životinja, a liči na krokodila, javljaju danas poljski mediji.

Kada su šumari zaduženi za zbrinjavanje divljih životinja stigli, našli su mladog kajmana dugog jedan metar, koji je inače na spisku opasnih životinja za koje je u Poljskoj potrebna posebna dozvola.

"Za posedovanje kajmana potrebna je dozvola predsednika opštine i regionalnog centra za zaštitu prirode, a mora da se dokaže da je nabavljen legalno. Ovaj kajman je u dobrom stanju, ima tri do četiri godine i metar je dugačak, znači uskoro će biti odrastao, kada dostiže dužinu i do 2,5 metra", kazao je danas poljskoj televiziji TVN24 direktor lokalne Stanice za oporavak povređenih divljih životinja, Jan Vonšinjski.

Naučnici došli do velikih otkrića: Rešena misterija nastanka zemlje?

Kajmani u svojoj postojbini u Južnoj Americi žive u močvarama i rekama i hrane se i manjim sisarima.

Mladi kajman nađen u Čenstohovi prevezen je za sada u Stanicu za divlje životinje.

"Već sada je snažan. Svojevremeno sam na svojoj koži na ruci osetio ugriz manjeg kajmana. Ume propisno da ujede, a detetu bi mogao da odgrize prst. Šta god da se desilo vlasnik kajmana trebalo je da ima bar toliko građanske hrabrosti da ga ostavi ispred kapije Zoološkog vrta", kazao je Vonšinjski.

U Čenstohovi pretpostavljaju da je neko kajmana nabavio kao malog slatkog ljubimca, a kada je porastao i možda i ugrizao nekog od ukućana, jednostavno su ga izbacili kraj kante za smeće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs