Neverovatno

Čega se sve neće setiti: Razmontirao most i prodao ga u staro gvožđe!

Za demontiranje mosta Poljak je legalno angažovao druga preduzeća i metalna konstrukcija nadvožnjaka za dva dana nestala je, pretopljena i prodata u staro gvožđe za 10.000 evra
Vesti
06:10h Autor:
Čega se sve neće setiti: Razmontirao most i prodao ga u staro gvožđe!
Foto: Profimedia / Ilustracija, Most U Poljskoj

U Šleziji na jugo-zapadu Poljske jedan 40-godišnji Poljak uspeo je da ukrade i proda u staro gvožđe ceo jedan železnički nadvožnjak težak 40 tona!

Verovatno bi demontirao i sledeći da ga radnik kome nije isplatio honorar nije prijavio policiji.

Lopov je sve savršeno smislio - predstavio se u opštini kao predstavnik preduzeća koje demontira mostove, podneo falsifikovane ugovore i navodno odobrenje železnica i tako dobio od opštine Mšano dozvolu da ukloni stari nadvožnjak koji više nije u saobraćaju.

Za demontiranje mosta Poljak je legalno angažovao druga preduzeća i metalna konstrukcija nadvožnjaka za dva dana nestala je, pretopljena i prodata u staro gvožđe za 10.000 evra.

Počelo preuređenje Kalemegdana: Radovi na 1.300 kvadratnih metara

Savršenu krađu pokvario mu je sitni detalj, jedan od radnika prijavio ga je policiji i odmah je uhapšen, kako se pokazalo u pravom trenutku, zato što je već krenuo u krađu sledećeg mosta.

"Čekamo tumačenje železnica da li da se to okvalifikuje kao krađa ili uništavanje imovine. Pokazalo se da je uhapšeni kažnjavan već 17 puta", kazao je poljskim medijima tužilac Vojčeh Želinjski.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs