Počasni doktorat

Mark Zakerberg dobio Harvard diplomu posle 12 godina (VIDEO)

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg vratio se na Harvard da održi govor ovogodišnjim diplomcima, gde je dobio i diplomu tog univerziteta koji je napustio pre dvanaest godina
Vesti 27.05.2017. - 11:36h Autor: Beta
Foto: Reuters / Brian Snyder

Zakerbergu je dodeljen počasni doktorat Harvarda i predstavljen je okupljenim diplomcima kao doktor Mark Zakerberg.

 

"Ako završim ovaj govor ovde danas to će biti prvi put da zpravo nešto završim ovde na Harvardu", rekao je Zakerberg na početku govora, koji jeste završio.

 

Zakerberg je počeo Fejsbuk u svojoj studentskoj sobi 2004. godine. Nešto što je počelo kao zatvorena mreža za povezivanje studenata Harvarda, sada je globalna komunikaciona mreža sa gotovo dve milijarde korisnika.

 

U svom govoru on je poručio novoj generaciji diplomaca da donesu smisao svetu, da se bore protiv nejednakosti i ojačaju globalnu zajednicu.

 

"Promene počinju lokalno. Čak i globalne promene počinju s malim, sa ljudma kao što smo mi", rekao je on i naveo primere običnih ljudi kao što je David Razu Aznar koji je vodio napore da se legalizuje gej brak u Meksiku.

 

Vlasnik Fejsbuka čeka još jedno dete: Daćemo sve od sebe da odgojimo još jednu snažnu ženu! (FOTO)

 

 

Rekao je da je to i njegova priča, da je bio student u sobi na kampusu koji je povezivao jednu po jednu zajednicu, i to radio dok "jednog dana možemo da povežemo ceo svet".

 

Osnivanje Fejsbuka tema je holivudskog filma Društvena mreža iz 2010. goine.

 

Zakerberg sledi primer Bila Gejtsa, još jedne čuvene osobe koja je napustila Harvard bez diplomiranja. Gejts je govorio na ceremoniji diplomiranja na Harvardu pre deset godina.

 

Počasne diplome Harvarda su isto kad i Zakerberg dobili glumica Džudi Denč i kompozitor Džon Vilijams poznat po muzici za Ratove Zvezda i filmove Harija Potera, kao i somalijski aktivista za ljudska prava Hava Abdi Diblave.

 

Ovako izgleda kuća Marka Zakerberga: Mnogo skromniji od većine milijardera! (VIDEO)

 

Foto: Reuters / Brian Snyder
Foto: Reuters / Brian Snyder


 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...