Nestabilno vreme

Sumorna vremenska prognoza: Kiša, vetar i hladnoća sve do četvrtka!

U četvrtak i petak očekuje se blago otopljenje, ali su i tada moguće padavine i naoblačenja, čak i pljuskovi sa grmljavinom
Vesti
18:46h
Sumorna vremenska prognoza: Kiša, vetar i hladnoća sve do četvrtka!
Foto: Fonet

U Srbiji danas oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Obilnije padavine očekuju se u južnim i centralnim predelima, dok će na krajnjem severu posle podne biti uglavnom suvo.

Duvaće umeren do pojačan istočni i jugoistočni vetar, u košavskom području i na planinama jak, povremeno sa olujnim udarima, na jugu Banata i do 100 km/h. Maksimalna temperatura od 14 do 18°C.

U utorak i sredu oblačno i sveže sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, a očekuju se i veće količine padavina, povremeno i obilnije. Očekuje se da padne od 20 do 40 mm kiše po metru kvadratnom, lokalno i preko 50 mm. Na višim planinama iznad 1500 metara očekuju se sunsežica i sneg. Maksimalna temperatura biće od 10 do 15°C, na severu Bačke do 17°C.

Od četvrtka toplije, ali ne i stabilno, pa će i dalje biti uslova za pljuskove sa grmljavinom. Tokom četvrtka toplo i sa dužim sunčanim intervalima, maksimalna temperatura od 17 do 23°C.

U Beogradu danas oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, naročito tokom jutra i prepodneva. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, povremeno i sa olujnim udarima. Minimalna temperatura 13°C, maksimalna dnevna 17°C.

Kad se nebo rasplače: Najlepši prizori gradova okupanih kišom!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs