Najbolji teniser sveta

Nole osvojio Australijan Open: Dominacijom nad Marejem do šeste titule na prvenstvu! (FOTO)

Srpski teniser je tako zadržao maksimalan učinak u finalima na Australijan openu, pošto je trijumfovao u svih šest završnih predstava u Melburnu
Vesti
18:10h Autor:
Nole osvojio Australijan Open: Dominacijom nad Marejem do šeste titule na prvenstvu! (FOTO)
Foto: Reuters/Issei Kato

Najbolji teniser sveta Novak Đoković šesti put u karijeri osvojio je Otvoreno prvenstvo Australije, pošto je u finalu ubedljivo savladao Britanca Endija Mareja sa 3:0 u setovima (6:1, 7:5, 7:6).

Srpski teniser je tako zadržao maksimalan učinak u finalima na Australijan openu, pošto je trijumfovao u svih šest završnih predstava u Melburnu. S druge strane, Britanac Endi Marej je doživeo poraz i u svom petom finalu na ovom turniru (četvrti od Đokovića).

Kako je Novak Đoković smuvao Jelenu: Do sada nepoznati detalji slavnog para! (VIDEO)

Foto: AP
Foto: AP

Ovim trijumfom Novak se izjednačio Rojom Emersonom po broju osvojenih trofija na Ozi openu. Treba istaći da je Australijanac sve trofeje osvojio pre početka "open ere".

Đoković je stigao na deobu petog mesta "večne liste" osvajača gren slem trofeja. Sa 11 titula na najznačajnijim turnirima izjednačio se sa Australijancem Rodom Lejverom i Šveđaninom Bjernom Borgom. Ispred Srbina su sada samo još: Roj Emerson (12), Rafael Nadal, Pit Sampras (po 14) i rekorder Rodžer Federer (17).

Evo tate! Predivna reakcija malenog Stefana na sliku Novaka Đokovića! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs